avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorțul dintre părinți și copilul major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorțul dintre părinți și copilul major

Bună ziua, am o problema care consta în divorțul părinților mei. Am 19 ani iar pana acum deși am stat în aceeași casa cu amandoi părinții, mama s-a ocupat mai mult de creșterea mea, ea fiind și cea care întreținea familia. Tatal meu de obicei lucrează rar și aduce putini bani acasă. Noi stăm în casa bunicii mele in acte, tatal meu neavand niciun act sau o mostenire(bunica mea trăiește), iar o parte din casa fiind renovata de mama. Între părintii mei au existat mai multe certuri în căsnicia lor, însă acum sunt hotărâți sa divorțeze. Eu merg la o școală postliceala și îmi continui studiile, mai am doi ani. Întrebarile mele ar fi: în cazul în care divorteaza și voi pleca cu mama voi avea o moștenire de la tata? Și îmi va plăti vreo pensie alimentara? Având în vedere ca am fost crescuta mai mult din banii mamei și mama implicandu-se mai mult în educația și creșterea mea.
Cel mai recent răspuns: Alinaghita12 , utilizator 08:28, 30 Octombrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dreptul de a mosteni parintii naturali (proprii) nu se pierde la divortul acestora. Pensie alimentara va plati daca are din ce-o plati.

Mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 30 Octombrie 2017
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț după 40 ani de căsătorie -poate soția sa primească 50% din economiile cash? iancau_Anamaria iancau_Anamaria Divorțul părinților după 40 de ani de căsătorie- care sunt drepturile de care beneficiază soția dacă nu are nici un venit, după 40 de ani de ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu probleme?! raluca186 raluca186 Ca tot omul si eu am avut 2 parintii; intre timp ei au divortat iar tatal meu s a recasatorit cu o tanti ft abila si ochii dupa banii fosta secretara in ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire si divortul parintilor vasiliu_alina vasiliu_alina Buna ziua. Am si eu o intrebare. Parintii mei urmeaza sa divorteze pe cale amiabila. In timpul casniciei, tata a mostenit o casa, pe care vrea sa o vanda. Eu ... (vezi toată discuția)