avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul la mostenire si divortul parintilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul la mostenire si divortul parintilor

Buna ziua.
Am si eu o intrebare. Parintii mei urmeaza sa divorteze pe cale amiabila. In timpul casniciei, tata a mostenit o casa, pe care vrea sa o vanda. Eu nu sunt de acord cu vanzarea casei, am stat de vorba cu el si tot vrea sa o vanda.In acea casa, pe timpul cand traia bunica , mama a investit in consolidarea ei, a pus centala termica si a avut si grija de bunica. Pe tata nu l-a interesat deloc soarta ei sau a casei si acu a mostenit toata casa. Cu alte cuvinte, pot eu sa il dau in judecata sa imi cer dreptul la mostenire?
La care mostenire?!
1. La mostenirea bunicii nu aveati vocatie caci era tatal dvs. mostenirea s a dezabtut si tatal dvs in calitate de fiu a cules mostenirea. Bunul mostenit este bun propriu al tatalui dvs.
Totusi daca mama dvs demonstreaza ca a contribuit la imbunatatirile aduse acestuia bun mostenit de tatal dvs poate avea un drept de creanta in cazul in care parintii divorteaza.
2. Mostenirile se deschid prin moarte. Deci trebuie sa moara cineva ca mostenitorii acestuia sa intre in posesia mostenirii lasate.
Acum, studiind punctele 1 si 2 eu nu va vad pe dvs in nicio ecuatie pentru moment.....

Rabdare si Tutun....
Dumneavoastra nu aveti nici un drept la mostenirea bunicii atata timp cat traieste tatal dumneavoastra, adica fiul decedatei.
Stimat forumist,

Bunul îi aparține tatălui dvs. Ca atare, poate să dispună de el după cum dorește.

Cu stimă.
Cum spunea cineva mai sus, mama ar putea avea niste pretentii la imbunatatirile alea, atat. In rest, tata taie, tata spanzura, e casa lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune petruionut petruionut Bună,am o nelămurire Mama si tata au locuit într-un apartament moștenit de tată-l meu.Tata a decedat,mama a vândut apartamentul și a cumpărat o casă ... (vezi toată discuția)
Mostenire Eduardedd Eduardedd Buna ziua! Am 20 de ani, iar in urma divortului parintilor am crescut impreuna cu mama de la varsta de 1 an, primind pensie alimentara, acum ca sunt major pot ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa tata aurelia02 aurelia02 Buna ziua, am o rugaminte, cine poate sa ma lamureasca intr-o dilema. Urmeaza sa fac o succesiune dupa tata si nu stiu daca mama are drept de mostenitor. ... (vezi toată discuția)