avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi

Joi, 15 mai, are loc evenimentul - Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Prescrierea impozitului pe pământ datorate ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Prescrierea impozitului pe pământ datorate primăriei.

Pământul deținut de tatăl a creat o suma importanta datorata primăriei comunale. Tatăl a decedat în 2001 și de atunci nu s-a mai plătit impozitul,iar pământul nu a intrat la dezbaterra succesiunii. As dori sa plătesc impozitul fără majorări, dar primăria nu vrea acest lucru. Exista un termen de prescriere în aceasta situație? Primăria a trimis o adresa la fosta locuință a defunctului în 2016.
Ultima modificare: Luni, 30 Octombrie 2017
Adyrujan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Georgescu , Contabil 09:13, 30 Octombrie 2017
Impozitul aferent ultimilor 5 ani nu e prescris. Prin urmare nici penalitatile aferente. Evident ca nu a platit impozit pe 15 ani deci s-au prescris sumele aferente a 10 ani. In concluzie in momentul in care veti face succesiunea sau veti lua o decizie care sa implice primaria, aceasta nu va emite niciun act pina nu platiti tot. De ultimii 5 ani nu veti scapa niciodata cu accesoriile aferente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restanta la plata impozitului pe locuinta mai mare de 5 ani so70ab so70ab As dori sa stiu daca impozitele locale (locuinta,masina) beneficiaza de prescriptie daca sint mai vechi de 6 ani ,si ce anume se poate face pentru a nu mai fi ... (vezi toată discuția)
Impozit cladiri si terenuri mahalean mahalean Buna seara , Mama a fost urmasa de veteran de razboi pina in anul 2010 cind a decedat . Pina acum nu am facut dezbatere succesorala . Directia finantelor ... (vezi toată discuția)
Impozit auto Corry03 Corry03 Buna ziua! In timpul casatoriei cu mama mea, decedata in 2004, tatal meu a cumparat o masina, care a fost declarata la directia venituri buget local si pentru ... (vezi toată discuția)