Buna ziua!
Am rugamintea sa ma ajutati cu urmatoarele: societatea la care lucrez se afla in prezent in insolventa. La nivelul societatii exista 4 sindicate din care unul reprezentativ cf legii 62/2011. In contractul colectiv de munca se precizeaza care sunt partile contractante cf legii 62 si cu toate acestea un presedinte de federatie (din care face parte si sindicatul meu) si-a arogat dreptul de a face regulamente ca parte sindicala omoloaga, cu administratia si mai mult decat atat, sub tutela unei uniuni teritoriale sindicale ia mandat de la Sindicatul National PETROM Energie pentru negocierea CCM, desi asa cum am precizat exista sindicat reprezentativ cu hotarare judecatoreasca. Mai mult decat atat, aceasta federatie are un articol in CCM prin care primeste 10000 lei lunar in baza unui protocol incheiat cu administratia, pentru servicii comune in interesul societatii si al salariatilor. Sotia acestui presedinte de federatie este seful serviciului de bugete din cadrul societatii si tot ea da viza de CFP pentru documentele justificative aduse de sotul sau. Acele documente justificative sunt facturi pe care scrie "servicii cf protocol nr...." si nu arata ce categorii de servicii comune au fost prestate. Anexa la facturi este pagina cu semnaturile acelui protocol. Precizez ca negocieri sau comisii pentru discutarea articolelor din CCM nu sunt in fiecare luna si ca la aceste sedinte nu am vazut pe masa decat apa. Mai mult de atat, nu am vazut nici investitii in active sau actiuni care sa justifice suma de 10000 lei lunar. In anul 2015 am fost aleasa in consiliul acestei federatii pentru a ocupa functia de cenzor, din care am fost revocata ilegal in urma unor evenimente, pentru a nu putea verifica executarea BVC al federatiei, in care intra si aceste venituri, pe langa cotizatiile membrilor. O sa actionez in instanta pentru revocare.
Va rog sa-mi spuneti daca se poate:
1. Catre ce institutie a statului trebuie sa reclam faptul ca se face abuz in mentinerea federatiei la toate negocierile si protocoalele, atat timp cat din CCM si reprezentativitate rezulta altceva si administratia nu recunoaste acest fapt.
2. Catre ce institutie a statului trebuie sa reclam ca viza de CFP este data de sotia presedintelui federatiei pe documentele justificative catre societate pentru cei 10000 lei primiti lunar si de asemenea conflictul de interese dintre functia detinuta de sotie (sef serviciu fundamentare BVC) in cadrul aceleiasi societati pentru care negociaza drepturi salariale sotul sau ca presedinte de federatie si care in permanenta da gir administratiei in detrimentul salariatilor.
3. Catre ce institutie a statului pot reclama faptul ca acest protocol este o deturnare de fonduri cu mana directorului economic din societate?
Va multumesc!
1. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.
2. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul financiar-contabil poate fi sesizata ANAF-ului.