Buna ziua, firma la care lucrez a declansat procedura de faliment. Eu sunt angajata la ei de 1 an si jumatate si in acest timp am ramas insarcinata. Conform procedurii ar trebui sa astept hotararea judecatoreasca de lichidare a firmei, si incheierea contractului de munca de catre lichidator, dar seful meu mi-a sugerat ca ar fi mai bine pentru mine daca nu as astepta pana vine sentinta judecatoreasca si sa imi desfaca contractul de munca cu motivul " desfiintarea postului", sau restructurare de personal. Mai pot beneficia de somaj in acest caz, tinand cont ca nu am voie sa am intrerupere, pentru a beneficia de concediul prenatal?
Parerea mea este sa asteptati.
Emiterea hotararii judecatoresti poate sa dureze cateva luni, asa ca veti fi in continuare angajata, deci vechimea in munca se mareste. Inclusiv stagiul de cotizare.
Indiferent de cine si cum face concedierea, obligatiile sunt aceleasi.
Ex art. 69 (3) - obligatiile prevazute la alin (1) si (2) se mentin indiferent daca decizia care determina concedierile colective este luata de catre angajator sau de o intreprindere care detine controlul asupra angajatorului.
Si apoi, de unde stiti ca veti fi toti concediati?
Doar din ce spune seful dvs? Poate ca are si el niste interese, nu?
Multumesc de raspuns dar as mai avea o intrebare. Lichidatorul judiciar desface contractul de munca cu data suspendarii activitatii (mentionez ca ne-am incetat deja activitatea dar inca nu am primit hotararea judecatoreasca) sau dupa primirea hotararii judecatoresti??? Tinand cont ca sunt insarcianta si am depus la firma adeverinta de la medic, care a si fost inregistrata.
Deocamdata dvs aveti CIM suspendat. Asa ar trebui sa figurati si in cartea de munca.
Logic ar fi ca incetarea raporturilor d emunca sa se faca dupa primirea hotararii judecatoresti. Iar atunci, incetarea CIM se face tinand seama de sentinta civila nr....., si de prevederile art. 65 sau 68 (dupa caz)
Contractul de munca suspendat atrage dupa sine intrerupere a perioadei de cotizare in cartea de munca? Pentru ca tocmai asta e problema eu nu am voie sa am nici o zi de intrerupere fiind insarcinata, pentru a putea beneficia ulterior de indemnizatia de maternitate.
In ce raporturi va aflati acum cu sociateta dvs?
In ce forma s-a facut suspendarea activitatii? Sunteti in somaj tehnic si primiti 75% din salariul brut lunar?
Sau stati acasa si nu primiti bani?
Somaj dupa cic
dana-iulia
Buna ziua. Ma aflu in urmatoarea situatie: pe data de 18.02.2013 mi se termina concediul de crestere copil, iar firma la care am lucrat a intrat in insolventa ... (vezi toată discuția)