avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacerea contractului de catre lichidator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacerea contractului de catre lichidator

Buna ziua, firma la care lucrez a declansat procedura de faliment. Eu sunt angajata la ei de 1 an si jumatate si in acest timp am ramas insarcinata. Conform procedurii ar trebui sa astept hotararea judecatoreasca de lichidare a firmei, si incheierea contractului de munca de catre lichidator, dar seful meu mi-a sugerat ca ar fi mai bine pentru mine daca nu as astepta pana vine sentinta judecatoreasca si sa imi desfaca contractul de munca cu motivul " desfiintarea postului", sau restructurare de personal. Mai pot beneficia de somaj in acest caz, tinand cont ca nu am voie sa am intrerupere, pentru a beneficia de concediul prenatal?
Cel mai recent răspuns: rodica_post , utilizator 21:14, 8 Octombrie 2009
roxi1379 a scris:

Multumesc pentru raspuns, dar din pacate eu daca actionez in instanta pe angajator, procesul va dura destul de mult, iar eu risc sa pierd indemnizatia de crestere a copilului. Decizia de concediere nu a fost emisa inca, pentru nici un angajat al fundatiei, si dupa spusele angajatorului o va emite lichidatorul. Nedumerirea mea era urmatoarea> perioada intre incetarea activitatii si desfacerea contractului de munca, pentru ca in ncazul meu sa pot beneficia de somaj, se considera sau nu perioada de cotizare?

da...numai in baza unei sentinte judecatoresti daca nu se continua activitatea in firma .
Constituie vechime in munca doar perioada in care exista CIM cf.legii.
De la intrarea in procedura de insolventa,angajatorul poate sa nu mai aiba nici o raspundere juridica daca i se ridica dreptul de administrare a firmei de catre judecatorul sindic.
Procedura de lichidare judiciara fae larte din Legi speciale.-Legea 85/2006-modificata in 2009.

Studiati putin legea si va ve-ti convinge.

.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare somaj dupa concediu de ingrijire a copilului pana la 2 ani gabrielabajan gabrielabajan Am rugamintea sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema: In acest moment sunt in CIC pana cand fetita mea va implini 2 ani, pe 7 octombrie 2011, cand normal ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa cic dana-iulia dana-iulia Buna ziua. Ma aflu in urmatoarea situatie: pe data de 18.02.2013 mi se termina concediul de crestere copil, iar firma la care am lucrat a intrat in insolventa ... (vezi toată discuția)
Terminare concediu de crestere copil gina_maria gina_maria Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la cateva intrebari, si anume: - sunt in concediu crestere copil pentru 1 an de zile; acesta se incheie cand ... (vezi toată discuția)