avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj dupa CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj dupa CIC

Buna ziua. Ma aflu in urmatoarea situatie: pe data de 18.02.2013 mi se termina concediul de crestere copil, iar firma la care am lucrat a intrat in insolventa de anul trecut. Am fost la AJOFM Pitesti pentru a ma interesa daca pot lua somaj. De akolo am primit o listuta cu actele necesare. Am sunat fosta patroana unde am lucrat pt a-i comunica, ca o s imi trebuiasca anexa 26 completata, dar mi-a raspuns ca ea nu mai are nici o treaba cu vechea firma. Plus ca eu am primit doar cartea de munca, nu si o decizie de incetare a contractului de munca. Ce este de facut?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:50, 5 Februarie 2013
1. Deoarece firma este in insolventa inseamna ca este numit un lichidator judiciar care administreaza firma in aceasta perioada.

2. Dupa terminarea CCC faceti o cerere catre angajator (reprezentat de lichidatorul judiciar) prin care solicitati incetarea suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

3. Lichidatorul judiciar va proceda la concedierea dvs. cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului), in baza legii 85/2006 privind procedura insolventei:

Art.86
...
(6) Prin derogare de la prevederile Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, in procedura simplificata, precum si in cazul intrarii in faliment in procedura generala, desfacerea contractelor individuale de munca ale personalului debitoarei se va face de urgenta de catre lichidator, fara a fi necesara parcurgerea procedurii de concediere colectiva. Lichidatorul va acorda personalului concediat doar preavizul de 15 zile lucratoare.
...

4. In acest fel veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.

5. Lichidatorul judiciar va va emite toate documentele de care aveti nevoie pentru a le depune la Agentia de Somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terminare concediu crestere copil, firma in insolventa - somaj dumitracheramona dumitracheramona dupa terminarea concediului de crestere copil pot sa dau in somaj un angajat daca firma este in insolventa? va multumesc! (vezi toată discuția)
Ccc si insolventa firmei suciugeorgeta suciugeorgeta Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Am o firma care a intrat in insolventa in 2012 dar avea doua salariate in CCC din 2011 una din ele termina concediul in ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu angajatii unei societati in lichidare? patriciaadina patriciaadina Care este procedura corecta in cazul disponibilizarii angajatilor unei societati aflate in faliment? Se respecta prevederile codului muncii in privinta ... (vezi toată discuția)