roxi1379 a scris:
Fiind un cotidian independent local, ziarul nu va mai aparea incapand cu ziua de luni. Deocamdata sunt angajata, iar seful nu mi-a comunicat nimic in legatura cu raportul meu cu fundatia, dupa ce isi inceteaza aparitia. Asteapta sa vina lichidatorul si dupa spusele sefului aceasta persoana imi va desface contractul de munca. Eu banuiesc ca pana la venirea sentintei vom sta acasa fara bani. Dupa spusele angajatorului nu ar trebui sa dureze asa de mult, maxim o luna.
Angajatorul avea obligatia sa va anunte in scris ca firma este in faliment si sa va ofere Deciziile de concediere colectiva Cf..prev.Codului Muncii.
Daca nu a facut pana in prezent acest pas legal si v-a interzis sa mai veniti la serviciu...doar verbal....inseamna ca este altceva...ilegal (un mod de a se dispensa de angajati)
Actiunea de lichidare judiciara poate dura f.mult ...3 ani...caz dezbatut si aici pe forum...deci...
Pasul pe care trebuie sa-l faceti Dv....este o actiune in instanta pentru a clarifica situatia.
Actionati in grup angajatorul pentru nerespectarea prev,Codului Muncii privind informarea scrisa si cereti-va drepturile.
Prin sentinta judecatoreasca - a Dv.- irevocabila si investita cu formula executorie -puteti sa va obtineti drepturile ce vi se cuvin inscriindu-va in Tabelul de creante al lichidatorului.
Altfel...nimeni nu va ofera drepturile.
Interesati-va si la ITM....
acolo trebuie sa existe inscrisuri doveditoare de incetarea activitatii firmei.
Cererea de insolventa poate fi admisa ori nu...si prin aceasta procedura firma poate sa se redreseze financiar prin plata creantelor catre stat ori salariatii creditori.
Solicitati in scris angajatorului sa va formuleze exact situatia creata.
Succes !