avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reprezentativitate sindicala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reprezentativitate sindicala

Buna ziua!
Am nevoie de un raspuns din partea dumneavoastra. Fac parte din organul de conducere al unui sindicat reprezentativ in cadrul unei societati unde sunt in total 4 sindicate. Reprezentativitatea pe care o detine sindicatul meu este valabila pana in 21 octombrie anul acesta. Ca urmare a acestui fapt, am depus la judecatorie un nou dosar pentru reprezentativitate si in data de 26.10.2017 s-a dispus admiterea cererii si constatarea reprezentativitatii noi. Urmeaza ca in lunile noiembrie-decembrie sa intram in negocierea CCM. Va rog sa-mi spuneti daca noua hotarare pentru reprezentativitate este valabila, in conditiile in care la aceasta se poate face apel in termen de 30 de zile de la comunicarea acesteia. Din cate stiu comunicarea e data la care se primeste hotararea de la instanta. Cum ar trebui sa procedam in acest caz, astfel incat administratia sa ne recunoasca la negociere ca sindicat reprezentativ? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mitzi76 , utilizator 12:49, 30 Octombrie 2017
Puteti lua un certificat de grefa, daca instanta s-a pronuntat pentru admiterea cererii de constatare a reprezentativitatii sindicatului.
De fiecare data administratia nu a tinut cont de certificate de grefa sau hotarari pentru care termenul de apel nu era scurs, este corect? Cum se poate actiona impotriva acestui abuz?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional la contract colectiv de munca - majorare salarii 01.02.2013 cioc natalia cioc natalia Buna ziua, Va multumesc pentru raspunsul dat anterior, dar mai am o mica problema: - am un contract colectiv de munca inregistrat la ITM in septembrie 2012, ... (vezi toată discuția)
Referitor la o sentinta civila ContSters271857 ContSters271857 anul trecut la unitatea unde lucrez sau facut negocieri colective,pe care eu leam contestat in instanta cu ITM la contegios si sa anulat incheierea CCM,si ... (vezi toată discuția)
Certificat de grefa ContSters271857 ContSters271857 sindicatul contra inspectoratul teritorial de munca Brasov avand ca obiec anularea ccm la nivel de scrl brasov inregistrat cu nr.....pq ani 2012-2014 si sa ... (vezi toată discuția)