avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Remunerarea administratorului unei societati comerciale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Remunerarea administratorului unei societati comerciale

Buna ziua! As dori sa stiu daca administratorul unei societati comerciale care este si asociat unic la aceeasi societate poate primi salariu pentru activitatea desfasurata si, de asemenea, daca poate detine functia de administrator fara a fi remunerat. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: patiserie13 , utilizator 09:47, 9 Octombrie 2009
Cititi lg 31/1990 a societatilor comerciale cu completarile ulterioare si legea 76/2002, doar asociatul unic poate avea si calitatea de salariat al societatii cu raspundere limitata al carui asociat unic este si de aici decurg toate drepturile si obligatiile din ciudata dubla calitate – salariat si angajator, acordata prin lege, incepand cu 29 iunie 2007...!
Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2009
ContSters87904, utilizator
Ma intereseaza daca administratorul trebuie remunerat, altfel spus daca este legal sa detii calitatea de administrator fara a obtine vreun venit din aceasta activitate, in conditiile in care calitatea de administrator ii revine unicului asociat al firmei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca ramonica_bubu ramonica_bubu Buna seara, As vrea sa stiu daca un SRL cu asociat unic care este si administrator poate fi si salariat. Parerile sunt impartite, dar as vrea o baza ... (vezi toată discuția)
Administrator firma angajat ipm75 ipm75 Buna ziua, Mi-am deschis de cateva zile un SRL, cu activitate comert intr-un anumit domeniu. Ceea ce ma intereseaza pe mine este daca ma pot angaja cu salariu ... (vezi toată discuția)
Angajare administrator/asociat societate Iulia_8891 Iulia_8891 In cazul unei societati cu 2 asociati dintre care unul este si administrator, cum se poate face remunerarea administratorului? Este posibila angajarea ... (vezi toată discuția)