avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare imobil cu ipoteca de rang 1 de catre un ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare imobil cu ipoteca de rang 1 de catre un creditor pentru un card de credit negarantat

Buna ziua!

Ma aflu in urmatoarea situatie , impreuna cu sotia detin o casa ipotecata in favoarea unei banci. Acum multi ani am contractat un credit card pe care nu am mai putut sa-l achit (limita sa : 30000 RON). Acum am primit o instiintare de la un executor judecatoresc ca daca nu achit in 15 zile casa (ipotecata cu rang 1 la alta banca) va fi executata. Cardul de credit nu este garantat de nimic, fiind un fel de credit de nevoi personale.

Pot face acest lucru, sa executa o casa deja ipoteca cu rang 1 si avand co-proprietari eu si sotie in situatia in care credit cardul nu are nicio ipoteca?

Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: e1980 , utilizator 10:11, 31 Octombrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Stimata D-na Avocat Scarlat,

Va multumesc pentru raspuns. Totusi am o nedumerire , cum se poate executa un imobil care este garantat la o alta banca, banca respectiva are deja ipoteca de rang 1, mai mult este si co-prorietate cu sotia.

De asemenea, soldul bancii care are ipoteca de rang 1 este approx. 85000 EURO, in timp ce datoria bancii la care am acel credit card este de approx. 7000 euro...Deci chiar printr-o executare, partajare, vanzare imobil, cea de-a doua banca la care am credit cadrdul nu s-ar putea indestula decat dupa prima banca cu rang 1 , iar sansele ca imobilul sa se vanda la o valoare mai mare de 85000 euro sunt 0. Inafara acestui imobil nu mai detin niciun alt bun sau proprietate....

Nu considerati ca mai apropiat ar fi sa incerce o rezolvare amiabila de stingere a restantei , de exemplu prin dimunuarea sa cu un anumit procent iar eu sa achit acea restanta devenita mai mica printr-un efort financiar care as putea sa-l fac (suma de acum nu as putea financiar s-o achit).

Va multumesc si scuze pentru acest mesaj mai lung!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita imobil ipotecat tmihai2006 tmihai2006 Buna ziua! Am doua credite ca persoana fizica: - un credit de nevoi personale de 10.000 euro la o banca ; - un credit imobiliar cu ipoteca rang 1 pe un ... (vezi toată discuția)
Executare silita rocorobert rocorobert Buna seara, as dori sa stiu cum se poate efectua o executare silita , in cazul in care imobilul se afla in coproprietate, este ipotecat de rang I in favoarea ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante,probleme cu bancile laurateodora laurateodora am 3 credite bancare dintre care unul ipotecar.Daca nu platesc unul din creditele neipotecare pot fi executata de banca care detine ipoteca si in ce conditii (vezi toată discuția)