avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pot primi pe cineva în spațiu dacă nu mi-am ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pot primi pe cineva în spațiu dacă nu mi-am întabulat imobilul moștenit?

Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea problema.Am 1/2 dintr-o casa mostenita.Am primit de la cealalta persoana procura notariala ca renunta la cealalta jumatate in favoarea mea.Nu am intabulare pe casa.Pot doar cu actele de mostenire si procura notariala sa primesc pe cineva in spatiu pentru a-si face adresa de locuit acolo?Daca voi dori sa vand aceasta proprietate voi avea vreo problema?
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 30 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: dorintanase2005 , utilizator 14:46, 31 Octombrie 2017
Daca aveti acte de mostenitor, aveti si intabulare pe 1/2 parte din casa, intrucat de regula intabularea o face notarul la care ati dezbatut succesiunea. Puteti sa solicitati un extras CF de informare pentru a vedea daca aveti sau nu intabulare. Puteti primi in spatial de locuit o alta persoana fara a avea nevoie de acordul celeilalte parti. Este necesar si acordul celeilalte parti doar daca imobilul dvs. a fost intabulat in CF ca LOCUINTA A FAMILIEI, lucru care de regula nu se face. Daca doriti sa vindeti toata casa 1/1 parte nu puteti decat daca in procura persoana care este propritar va imputerniceste pentru a putea vinde si partea sa, cu conditia ca banii care ii revin sa-i depuneti intr-un cont pe numele acestuia. Daca persoana acum vrea sa renunte la partea sa, trebuie sa va vanda dvs. ori sa va faca o donatie prin notar. La mostenire putea sa renunte, inainte de a se incheia procedura de succesiune, nicidecum dupa.
Buna dimineata,
multumesc de raspuns,dar sigur nu am intabulare pe casa.In acest caz ,repet ,fara intabulare se poate primi in spatiul de locuit o persoana?
Daca sunteti in posesia unui certificat de mostenitor, unde scrie ca dvs. detineti 1/2 parte din locuinta respectiva, puteti lua pe cine doriti dvs. in spatiu.
Multumesc frumos de raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune intarziata N_&_K_43 N_&_K_43 tatal meu a murit in 2012 august ,suntem 3 surori,si doua au facut succesiunea (una a acceptat partea ei si cealalta a refuzat in favoarea mamei)insa una nu a ... (vezi toată discuția)
Dezbatere de mostenire gavvaly gavvaly Buna ziua. Am mai multe probleme si nu stiu cum sa le rezolv si anume: - suntem 2 frati, unul e in inchisoare de ceva vreme - parintii au murit de aprox. 5 ... (vezi toată discuția)
Vanzare cota parte din casa fara succesiune Raluca Comsa Raluca Comsa Buna ziua, Am si eu o intrebare: casa in care locuiesc cu parintii mei este intabulata 50% pe numele parintilor mei si 50% pe numele bunicii mele care a ... (vezi toată discuția)