avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice oferta licitatie publica
Discuție deschisă în Achiziţii publice

oferta licitatie publica

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti si mie daca exista vreun articol in Legea achizitiilor publice care sa interzica unei firme sa faca o oferta sub valoarea estimata.
De exemplu : firma la care lucrez vrea sa participe la o licitatie publica si are preturi in oferta financiara care duce valoarea cu 15% sub valoarea estimata a contractului.
As avea nevoie urgent de un raspuns. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marius Cocean , Consilier juridic 12:38, 10 Octombrie 2009
Buna ziua,

nu exista un text care sa interzica expres acest lucru;

DAR, va pot spune ca am avut o situatie in care autoritatea a solicitat explicatii cu privire la pretul deosebit de mic, dupa care a respins oferta clientului meu pe motiv ca nu este sustenabila; asadar, o oferta prea mica trebuie foarte atent justificata pentru ca risca sa fie respinsa ;

Avocat Boncu
Va multumesc pentru raspunsul oferit.
. Articolul 361 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 361. - (1) In sensul prevederilor art. 202 alin. (1) din ordonanta de urgenta, o oferta prezinta un pret aparent neobisnuit de scazut in raport cu ceea ce urmeaza a fi furnizat, executat sau prestat atunci cand pretul ofertat, fara TVA, reprezinta mai putin de 85% din valoarea estimata a contractului respectiv sau, in cazul in care in procedura de atribuire sunt cel putin 5 oferte care nu se afla in situatiile prevazute la art. 36 alin. (1) lit. a)-e) si alin. (2), atunci cand pretul ofertat reprezinta mai putin de 85% din media aritmetica a ofertelor respective.
(2) In cazul in care, pe parcursul evaluarii, se constata existenta unei oferte cu pret aparent neobisnuit de scazut in sensul prevederilor alin. (1), autoritatea contractanta are obligatia de a efectua verificari detaliate in legatura cu aspectele prevazute la art. 202 alin. (2) din ordonanta de urgenta.
(3) In scopul efectuarii verificarilor prevazute la alin. (2), autoritatea contractanta va solicita ofertantului inclusiv documente privind, dupa caz, preturile la furnizori, situatia stocurilor de materii prime si materiale, modul de organizare si metodele utilizate in cadrul procesului de lucru, nivelul de salarizare a fortei de munca, performantele si costurile implicate de anumite utilaje sau echipamente de lucru.
(4) In cazul in care ofertantul nu prezinta informatiile solicitate sau aceste informatii nu pot justifica pretul aparent neobisnuit de scazut, oferta intra sub incidenta prevederilor art. 36 alin. (1) lit. f)."

....ma refer la modificarile aduse de HG 834|2009 art 36 indice 1 din HG 925 2006 - Normele de aplicare ale OUG 34 |2006

zi buna,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Criteriu de atribuire: pretul cel mai scazut Irina Carina Irina Carina Cat de scazut poate fi pretul in cazul participarii la o licitatie la care criteriul de atribuire este chiar pretul cel mai scazut (fara a fi considerat pret ... (vezi toată discuția)
Contestatie licitatie siberd siberd Buna ziua! As dori sa stiu la ce articol al carei legi se regaseste dispozitia prin care se dispune ca nicio oferta financiara nu trebuie sa fie mai mica de ... (vezi toată discuția)
Hg 834/2009?????- ;-))) melcsy melcsy Art. 36^1 - (1) In sensul prevederilor art. 202 alin. (1) din ordonanta de urgenta, o oferta prezinta un pret aparent neobisnuit de scazut in raport cu ceea ce ... (vezi toată discuția)