avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil rezultat din concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil rezultat din concubinaj

Bună seara, mă numesc vali, miam făcut o relaţie şi aveam de gând sa mă căsătoresc, dar datorită neînţelegerilor dintre noi am tot amânat căsătoria civilă şi între timp am trăit în concubinaj şi iubita a rămas gravidă, e în a7-a luna... Acum ea mă dat afară din casa spunandumi ca nu vrea nici un ban pentru copil de la mine, fiind casa ei eu am plecat.... Deci pe viitor daca nu plătesc pensie alimentara, are dreptu sa mă cheme în instanţă? Daca ea a zis ca nu îi trebuie banii mei şi mă dat afara, mai are dreptu sa imi ceară pensia alimentară pentru copil?
Cel mai recent răspuns: Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator 05:56, 31 Octombrie 2017
Da, dacă va dori, poate să vă cheme în instanță în vederea stabilirii paternității și astfel veți putea fi obligat să plătiți pensie de întreținere pentru copil. Probabil acum a fost supărată pe dvs. și de aceea a afirmat că nu îi trebuie nimic. Însă mama va avea nevoie de resurse financiare pentru a-l crește pe copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia copilului si drepturile parintilor asupra lui idvaly idvaly Bună seara! Mă numesc Vali sunt din judetul neamţ şi am avut o relaţie de 2 ani cu o fata din judetul teleorman. 1 an a stat la mine în concubinaj şi a ... (vezi toată discuția)
Tatăl spune că va refuza recunoașterea copilului încă nenăscut. cum îl pot obliga să plătească pensie de întreținere în această situație? Carolina17 Carolina17 urmeaza sa nasc , nu sunt casatorita iar tatal copilului va refuza sa vina la spital sa-l declare ca fiind copilul lui, ce pot face eu in privinta asta ? daca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua tuturor,iată povestea mea. eu și soția mea ne-am ... Alex 123123 Alex 123123 Buna ziua tuturor,iată povestea mea. Eu și soția mea ne-am căsătorit acum doua săptămâni. Ea înainte a trăit cu un bărbat. Ei nu au fost ... (vezi toată discuția)