avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua tuturor,iată povestea mea. Eu și soția ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua tuturor,iată povestea mea. Eu și soția mea ne-am ...

Buna ziua tuturor,iată povestea mea. Eu și soția mea ne-am căsătorit acum doua săptămâni. Ea înainte a trăit cu un bărbat. Ei nu au fost căsătoriți dar se pare că ea a rămas gravidă. Când a aflat a luat decizia că acel bărbat nu o sa fie un tata bun pt copil așa că a plecat. După ce a plecat a venit la mine și mi-a povestit tot eu fiindcă o iubesc mult am acceptat să mă căsătoresc cu ea să îmi ia numele și copilul după ce se va naște să fie trecut pe numele meu.Mai pe scurt recunosc copilul că fiind al meu. Ea acum e gravidă în 6 luni și tatăl copilului a aflat. El vrea că după ce se naște copilul sa ne cheme in instanta că sa facă un test de paternitate prin care să dovedească că este copilul lui și să își exercite drepturile părintești. In schimb soția mea nu vrea că el să aibă nici o legătură cu copilul. Acum întrebarea mea este daca mama nu este de acord sa facă testul de paternitate,poate fi obligată de instanta să îl facă. Și dacă da ce drepturi ar putea tatăl să aibă?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:06, 8 Aprilie 2022
Din pacate, poate promova o actiune in tagada paternitatii daca v-ati casatorit si copilul se naste in casatorie sau poate contesta recunoașterea paternitatii daca recunoasteti copilul.
Poate sa exercite autoritatea parinteasca impreuna cu mama va plati pensie, copilul va sta cu mama și cu dvs. Lucrurile se aseaza in timp, nu va faceti griji.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna Baubau1 Baubau1 Buna ziua sunt căsătorit de 10 ani cu soția mea avem împreună o fetiță de 3 ani si acum este însărcinată cu alt bărbat noi ne-am hotarat sa mergem ... (vezi toată discuția)
Test de paternitate Adipetre94 Adipetre94 Buna ziua de curand fosta prietena a nascut.stiu ca este capilu meu dar nu ma lasa sa-l vad ne-am certat si nici nu vrea sa ma vada.Avand in vedere ca sta cu ... (vezi toată discuția)
Despre paternitate Calin2130 Calin2130 Buna ziua.Speta este in felul urmator: Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)