avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... anulare ipoteca
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

anulare ipoteca

pe scurt: am o casa pe numele meu. in 2006 am luat cu inprumut suma de 5000e. cu ipoteca pe casa mea ( acte legale facute la notar.termenul de restituire era de 5 ani. acte facute in 3 exemplare( notar,eu si el)
dupa 18 luni am achitat integral inprumutul dar(notarul din localitate fiind plecat in concediu)persoana de la care am inprumutat banii a spus ca nu mai e nevoie de notar( eu nu stiam) a luat banii si mi-a predat exemplarul lui din actul facut la notar.
azi in 2017 dupa 11 ani de la achitarea inprumutului avand nevoie de un extras cf am obsv ca casa inca mai e sub ipoteca.am mers la notar sa o anulez si a spus ca nu se poate doar daca vine si persoana care mi-a dat banii s-au daca face o declaratie la un notar in care recunoaste ca a primit banii.
pe el nu al cunosteam prea bine .am incepul sa al caut dar s-a mutat din localitate si dupa cate stiu e prin spania s-au italia. pana in momentul de fata nu a introdus nici dupa 11 ani pretentii asupra casei.. dar daca eu nu dau de el..casa va ramane vesnic sub ipoteca??? NU SE POATE ANULA IPOTECA AVAND ASUPRA MEA AMBELE EXEMPLARE DIN CONTRACTUL DE IMPRUMUT??? asta nu atesta faptul ca l-am restituit? ce pot sa fac mai exact pentru a clarifica situatia?
Ultima modificare: Marți, 31 Octombrie 2017
robert333, utilizator

Alte discuții în legătură

Ipotecă veche pentru un împrumut achitat, dar împrumutătorul e de negăsit. ce soluție am s-o radiez? robert333 robert333 pe scurt: am o casa pe numele meu. in 2003 am luat cu inprumut suma de 5000e. cu ipoteca pe casa mea ( acte legale facute la notar.termenul de restituire era ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat pentru sediul social robert333 robert333 Doresc sa infiintez un srl unde sediul social sa fie la locuinta mea personala. Problema este ca a fost pusa ipoteca pe locuinta (in 2005) eu contractand un ... (vezi toată discuția)
Camatarie mmariuss mmariuss am luat sub forma de imprumut bani si am facut la notar contract de imprumut cu ipoteca suma trecuta contine si dobinda cel de la care am luat este un prieten ... (vezi toată discuția)