avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ipotecă veche pentru un împrumut achitat, dar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ipotecă veche pentru un împrumut achitat, dar împrumutătorul e de negăsit. Ce soluție am s-o radiez?

pe scurt: am o casa pe numele meu. in 2003 am luat cu inprumut suma de 5000e. cu ipoteca pe casa mea ( acte legale facute la notar.termenul de restituire era de 5 ani. acte facute in 3 exemplare( notar,eu si el)
dupa 18 luni am achitat integral inprumutul dar(notarul din localitate fiind plecat in concediu)persoana de la care am inprumutat banii a spus ca nu mai e nevoie de notar( eu nu stiam) a luat banii si mi-a predat exemplarul lui din actul facut la notar.
azi in 2018 dupa 15 ani de la achitarea inprumutului avand nevoie de un extras cf am obsv ca casa inca mai e sub ipoteca.
am mers la notar sa o anulez si a spus ca nu se poate doar daca vine si persoana care mi-a dat banii s-au daca face o declaratie la un notar in care recunoaste ca a primit banii.
pe el nu al cunosteam prea bine .am incepul sa al caut dar s-a mutat din localitate si dupa cate am aflat acum e prin spania s-au italia.
pana in momentul de fata nu a introdus nici dupa 15 ani pretentii asupra casei.. dar daca eu nu dau de el..casa va ramane vesnic sub ipoteca??? NU SE POATE ANULA IPOTECA AVAND ASUPRA MEA AMBELE EXEMPLARE DIN CONTRACTUL DE IMPRUMUT??? asta nu atesta faptul ca l-am restituit? ce pot sa fac mai exact pentru a clarifica situatia?

orice notar intreb ami raspunde acelasi lucru... TREBUIE SA FIE PERSOANA DE FATA!
dar nu e corect! daca acea persoana vrea sa imi faca un rau pur si simplu nu se prezinta la notar pt a recupera banii si asa ami tine bunul meu in valoare de 50-60000 vesnic sub ipoteca??
cu drepturile mele cum ramane?? cum pot sa al fac sa vina la notar avand actul de la notar si al lui si al meu si martorul care atesta ca i-am restituit banii...nu pot sa cred ca exista legi in care depind doar de faptul ca celalalt VREA S-AU NU VREA SA SE PREZINTE LA NOTAR!
nu am nici o solutie?? nu al pot da in judecata??
Ultima modificare: Marți, 1 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CaraD , utilizator 18:28, 29 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, il puteti da in judecata. De fapt doar aceasta solutie v-a ramas daca imprumutatorul nu poate da niciunde o declaratie autentica precum ca imprumutul s-a restituit integral si prin urmare solicita radierea ipotecii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare ipoteca robert333 robert333 pe scurt: am o casa pe numele meu. in 2006 am luat cu inprumut suma de 5000e. cu ipoteca pe casa mea ( acte legale facute la notar.termenul de restituire era ... (vezi toată discuția)
Imprumut intre doua persoane fizice 25z 25z urmeaza sa dau un imprumut la o persoana fizica .fiind vorba de o suma destul de mare as vrea cateva sfaturi.suma urmeaza sa fie returnata in urmatoarele 4 ... (vezi toată discuția)
Camatarie mmariuss mmariuss am luat sub forma de imprumut bani si am facut la notar contract de imprumut cu ipoteca suma trecuta contine si dobinda cel de la care am luat este un prieten ... (vezi toată discuția)