avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... FUNCTIONAR PUBLIC
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

FUNCTIONAR PUBLIC

IN CAZUL UNUI FUNCTIONAR PUBLIC SUSPENDAT CA URMARE A UNUI DOSAR PENAL AFLAT PE ROLUL PARCHETULUI, ACESTA POATE SA-SI EXERCITE FUNCTIA IN CONTINUARE ? IN CE CONDITII SI CARE ESTE CADRUL LEGISLATIV ( ARTICOL, LEGE ) ?
Cel mai recent răspuns: jamesdean , utilizator 12:56, 2 Noiembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
LEGEA nr. 188/1999 art 77 alin (6) În cazul în care fapta funcţionarului public a fost sesizată ca abatere disciplinară şi ca infracţiune, procedura angajării răspunderii disciplinare se suspendă până la dispunerea neînceperii urmăririi penale, scoaterii de sub urmărire penală ori încetării urmăririi penale sau până la data la care instanţa judecătorească dispune achitarea sau încetarea procesului penal.
Multumesc. Sa ineleg ca pe perioada dosarului penal nu isi poate exercita functia ?
poate contesta decizia de suspendare in contencios

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiune functionar public laluca laluca Ce sanctiune poate primi un functionar public care lipseste nemotivat de la serviciu 2 zile(s-ar putea sa fie in concediu medical dar nu a anuntat pe ... (vezi toată discuția)
Sanctionat disciplinar cu ''mustrare scrisa'' beneerika beneerika buna. Doresc sfatul dvs in legatura cu o problema: sunt functionar public si recent am primit o dispozitie prin care am fost anuntat ca sunt sanctionat ... (vezi toată discuția)
Destituirea din functia publica mariana c mariana c Cum se poate solicita desfacerea contractului de munca al unui functionar public? Este vorba de o femeie care in timpul orelor de servici se culca cu sotul ... (vezi toată discuția)