avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale firma noua
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

firma noua

Ce impozite, taxe locale, autorizatii trebuie sa plateasca o firma noua ?( la nivel local)

va multumesc,
dinutu
Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 13:50, 22 Februarie 2006
nu am auzit de taxe la nivel local. acum depinde si de obiectul de activitate al societatii, pentru ca sunt activitati pentru care se platesc anumite taxe dar sunt prevazute de L571/2003 (Cod fiscal). ar fi bine sa fii un pic mai explicit.
Multumesc Elena,
Ma refer la impozite si taxe catre primarie.Pe langa imp teren, taxa firma ,mijl de transp....etc ce obligatii mai are o firma catre primarie?.As dori un suport legal in acest sens.
Trebuie sa plateasca autoriz de functionare, sa-si declare orarul de functionare.......

Dinutu,

Timisoara
"Pe langa imp teren, taxa firma ,mijl de transp....etc ce obligatii mai are o firma catre primarie?." Sa inteleg ca firma detine un teren si plateste impozit pe el, bun. Dar ce e aia taxa firma, mijloc de transport...etc. Aveti vreo reglementare emisa de primarie pentru plata unor taxe de aceasta natura? Ca eu stiu ca taxele si impozitele sunt stabilite de Legea 571/2003 Cod Fiscal. In fine, astept un raspuns de la tine. Si cred ca ti-am raspuns si la intrebarea legata de suport legal.
Multumesc Elena pt promptitudine,

De fapt zilele astea m-a sunat o cunostinta si mi-a spus ca firmele ar trebui sa plateasca nu stiu ce autoriz de functionare la primarie.Alta problema : ce tipuri de firme trebuie sa-si declare orarul de functionare la primarie?
Ma inebuneste nebuloasa asta si as vrea sa stiu ce obligatii am.

multumesc mult
pai aceasta cunostinta nu ti-a specificat si in baza a ce act normativ trebuie sa platesti aceasta autorizatie de functionare. eu inteleg ca tu esti un SRL care si-a obtinut si avizele necesare desfasurarii activitatii la momentul constituirii(anexa la certificatul de inmatriculare) si atunci nu vad ce alte taxa pentru autorizatie de functionare ar trebui sa mai platesti. in fine, ar trebui sa stiu si ce activitate desfasori si actul asta emis de primarie in baza caruia iti cere taxa de functionare, dar cred ca ai sa le afli tu daca mergi la sediul instutitiei. in privinta interbarii pe care ai adresat-o, sa stii ca nu am nici cea mai vaga idee. asa ca am sa te rog cand afli sa ma anunti si pe mine. multumesc

Alte discuții în legătură

Impozit profit / impozit microintreprindere szasza szasza Buna ziua Va rog sa imi raspundeti ca in cazul unui SRL- D nou infiintat care va vinde produse importate, adica va avea, achizitii intracomunitare, in jur ... (vezi toată discuția)
Un srl vrea sa vândă un imobil construit în 2008 unei persoane fizice, neplătitoare de tva. ce taxe și impozite trebuie să plătească firma? Cris1960 Cris1960 Buna seara! Un SRL(microîntreprindere plătitoare de TVA) vrea sa vândă un apartament construit in 2008 , care este proprietatea firmei, unei persoane ... (vezi toată discuția)
Cum este mai bine pentru un srl neplatitor de tva maritica2 maritica2 am infiintat un srl neplatitor de tva cum este mai bine sa platesc impozitul pe venit sau pe profit? Lunar urmeaza sa platesc chirie pentru spatiu, un ... (vezi toată discuția)