avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 232 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale firma noua
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

firma noua

Ce impozite, taxe locale, autorizatii trebuie sa plateasca o firma noua ?( la nivel local)

va multumesc,
dinutu
Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 13:50, 22 Februarie 2006
cateva precizari:
re: autorizatia de la Primarie: este necesara doar pentru anumite activitati (vezi legea 650/2002 respectiv anexa 3 - o gasesti pe site la www.animmc.ro). pe acelasi site - vezi si oportunitati de finantare pentru firme nou infiintate. au fost cateva programe anul trecut si am inteles ca se reiau si anul acesta
re: IMM - ca sa fii MICROINTREPRINDERE (3% din venituri) trebuie sa te declari de la infiintare si e valabil si ce a scris colega cu termenul de 60 zile pentru un angajat. daca la infiintare te-ai declarat platitor de impozit pe profit, nu mai ai cum sa treci la micro.
tot la infiintare atentie cum te declari referitor la TVA (platitor sau neplatitor).
ca si recomandare, din experienta mea:
- pentru activitati de comert se recomanda: platitor de impozit pe profit si platitor de TVA
- pentru activitati de serviciii se recomanda: microintreprindere si neplatitor de TVA
ca si reguli generale:
- de la micro poti sa treci la impozit pe profit, invers NU
- de la neplatitor de TVA poti sa treci la platitor, invers - se poate dar e destul de dificil

sper ca te ajuta informatiile de mai sus
Buna seara!
Sunt administrator al unei firme de confectii care si-a inceput activitatea in martie anul trecut. La momentul respectiv a fost necesara intr-adevar achitarea unor taxe: taxa pe firma, in cazul afisarii la locul desfasurarii activitatii a unui panou cu numele societatii, taxa care depinde de dimensiunile panoului; taxa pentru mijloacele de transport aflate in proprietatea societatii. De asemenea a trebuit sa obtinem autorizatie de functionare de la primarie. In acest sens am depus un set de acte in baza carora s-a eliberat certificatul de urbanism si ulterior autorizatia de functionare. Desigur, contra unei taxe (nu imi aduc aminte valoarea). Toate aceste taxe se platesc anual.
In ceea ce priveste orarul de functionare, trebuie sa fie precizat in regulamentul de ordine interioara si afisat pe usa unitatii. Nu am auzit pana acum sa trebuiasca comunicat primariei.
De asemenea, in functie de domeniul de activitate al firmei si de modul de organizare al acesteia, trebuie respectate reglementari din domeniul protectiei mediului, a protectiei impotriva incendiilor si chiar intocmit un plan de paza, care se avizeaza tot in urma achitarii unei taxe.
Succes!
impozitele pe care le platiti sunt in functie de specificul societatii, numarul de angajati, operatiunea dorita etc

in Romania, conform I.N.S., exista 420 de taxe diferite

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit profit / impozit microintreprindere szasza szasza Buna ziua Va rog sa imi raspundeti ca in cazul unui SRL- D nou infiintat care va vinde produse importate, adica va avea, achizitii intracomunitare, in jur ... (vezi toată discuția)
Un srl vrea sa vândă un imobil construit în 2008 unei persoane fizice, neplătitoare de tva. ce taxe și impozite trebuie să plătească firma? Cris1960 Cris1960 Buna seara! Un SRL(microîntreprindere plătitoare de TVA) vrea sa vândă un apartament construit in 2008 , care este proprietatea firmei, unei persoane ... (vezi toată discuția)
Cum este mai bine pentru un srl neplatitor de tva maritica2 maritica2 am infiintat un srl neplatitor de tva cum este mai bine sa platesc impozitul pe venit sau pe profit? Lunar urmeaza sa platesc chirie pentru spatiu, un ... (vezi toată discuția)