PUTETI VA ROG SA MA JUTATI SI PE MINE, am urmatoarea intrebare daca o pesoana are un cabinet individual de avocat , pe diploma de facultate scrie LICENTIAT IN STIINTE JURIDICE , SPECIALITATEA DREPT, Vreau sa stiu daca perioada de 5 ani in care a avut acest cabinet individual de avocat este considerata vechime in specialitate????? DACA SE POATE SI O BAZA LEGALA .multumesc anticipat
Singurul act normativ care se refera la asa ceva este H.G. 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea și dezvoltarea carierei funcționarilor publici , care la art.3 lit. l prevede : vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice - experiența dobândită în temeiul unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu sau ca profesie liberală, demonstrată cu documente corespunzătoare de către persoana care a desfășurat o activitate într-o funcție de specialitate corespunzătoare profesiei sau specializării sale, prin raportare la domeniul general de absolvire a studiilor potrivit nivelurilor de organizare a învățământului în România.
Pentru angajare la stat am nevoie si se cere vechime in specialitate, mulțumesc pt răspuns , dar nu am înțeles care sunt documentele care arata ca am vechime in specialitate
, inca nu îmi e clar.