avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechime in specialitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechime in specialitate

PUTETI VA ROG SA MA JUTATI SI PE MINE, am urmatoarea intrebare daca o pesoana are un cabinet individual de avocat , pe diploma de facultate scrie LICENTIAT IN STIINTE JURIDICE , SPECIALITATEA DREPT, Vreau sa stiu daca perioada de 5 ani in care a avut acest cabinet individual de avocat este considerata vechime in specialitate????? DACA SE POATE SI O BAZA LEGALA .multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 31 Octombrie 2017
pap, utilizator
Cel mai recent răspuns: pap , utilizator 19:26, 31 Octombrie 2017
Singurul act normativ care se refera la asa ceva este H.G. 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea și dezvoltarea carierei funcționarilor publici , care la art.3 lit. l prevede : vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice - experiența dobândită în temeiul unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu sau ca profesie liberală, demonstrată cu documente corespunzătoare de către persoana care a desfășurat o activitate într-o funcție de specialitate corespunzătoare profesiei sau specializării sale, prin raportare la domeniul general de absolvire a studiilor potrivit nivelurilor de organizare a învățământului în România.

Poate ne spuneti unde vi se solicita asa ceva ?
Ultima modificare: Marți, 31 Octombrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Pentru angajare la stat am nevoie si se cere vechime in specialitate, mulțumesc pt răspuns , dar nu am înțeles care sunt documentele care arata ca am vechime in specialitate
, inca nu îmi e clar.
În cazul dvs., ar trebui sa aveti o adeverință emisa de la barou in care sa se mentioneze perioada în care ați activat ca avocat.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in specialitatea studiilor alexdobree alexdobree Buna ziua! As dori sa stiu ce se intelege prin sintagma \"vechime in specialitatea studiilor\". Mentionez ca am absolvit stiinte economice si lucrez de 2 ... (vezi toată discuția)
Functionar public ContSters88583 ContSters88583 Buna ziua, am vrut sa ma inscriu la un concurs pentru inspector asistent unde conditia necesara era vechime in specialitatea studilor de un an. studiile mele ... (vezi toată discuția)
Vechime în specialitatea studiilor necesare exercitãrii funcþiei publice ady65 ady65 Se constitue vechime in specialitatea studiilor necesare exercitarii unei functii publice, si perioada in care o persoana care are diploma de licenta, ... (vezi toată discuția)