avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1332 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Grupare religioasa
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Grupare religioasa

As dori sa stiu ce trebuie sa fac pentru a infiinta o grupare religioasa. Pasii de urmat si actele necesare. Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 18:30, 1 Februarie 2022
Ce intelegeti prin "grupare religioasa"? Biserica/templu al unei religii deja existente sau o religie noua, a dvs., originala? Din moment ce libertatea de constiinta si credinta e garantata, inscrierea drept organizatie se impune abia dupa intrunirea unui numar mai mare de credinciosi, altfel nu merita efortul. Discutii religioase puteti avea si in casele proprii, daca nu aveti un numar mare de credinciosi.
Doamne ajuta stiam ca la asociatia religioasa este nevoie de 300 de persoane. La grupare nu stiu demersurile. Apartin de biserica autonoma si vreau sa infiintez o noua mitropolie.
exista posibilitatea organizarii ca structura religioasa pe baza legislatiei speciale privind cultele, sau infiintare ONG cu scopuri religioase, caz in care e o asociatie ca oricare alta, dar nu are atunci avantajele pe care le au structurile oficial recunoscute ca si culte respectiv organizatii religioase...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Are cateva zeci de credinciosi si vrea sa fie mitropolit peste ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ong-biserica burdujarazvan burdujarazvan Buna ziua.Sunt liderul unui grup de tineri care se ocupa cu latura umanitara,educationala dar si religioasa din zona Barladului.Ne intereseaza sa infiintam o ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie crestina Robot41 Robot41 Buna ziua. Ma intereseaza care sunt pasii pentru infiintarea unei Asociatii tip [b]Biserica.[/b] Multumesc (vezi toată discuția)
Religia in scoli j_ j_ Buna ziua.Sunt in clasa a XII-a ,nu cred in dumnezeu si vreau sa fac o cerere ca sa nu mai particip la orele de religie deoarece consider ca este injositor sa ... (vezi toată discuția)