avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa judiciara de timbru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa judiciara de timbru

cum se calculeaza taxa judiciara de timbru pt terenuri?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 10:55, 1 Noiembrie 2017
Taxa de timbru se calculeaza in functie de obiectul litigiului. Asa ca va trebui sa ne spuneti ce obiect are dosarul spre a va putea raspunde mai precis la intrebare.
Buna ziua,
Taxa de timbru se calculeaza conform prevederilor OUG 80/2013!
Pana nu spuneti despre ce este vorba in speta nu avem alt raspuns!
intr un proces de iesire din indiviziune pt terenuri agricole. reclamantul a platit 1795 lei taxa judiciara de timbru. in timpul procesului a cerut expertiza de evaluare a terenurilor expertul le a evaluat la vreo 69000 euro. i mi fac griji pt recalcularea taxei respective si cine o va achita.
In mod sigur taxa judiciara de timbru se va recalcula la valoarea reala a terenului,taxa judiciara de timbru se va calcula conf.art.5 OUGnr.80/2013 privind taxelejudiciare de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa timbru - apel (confirmare) andreya1202 andreya1202 O confirmare, cu privire la cererea de apel depusa, obiectul litigiului fiind întoarcerea executarii silite, cum se timbreaza ? la jumatatea taxei de timbru ... (vezi toată discuția)
Pot recupera taxa de timbru pentru cererea de chemare in judecata privind iesirea din indiviziune? ddianna ddianna Buna ziua, In cazul in care, ma adresez instantei de judecata pt iesirea din indiviziune ( verisorul meu nu este de acord cu un partaj voluntar), voi achita ... (vezi toată discuția)
Expertiza topo este obligatorie intotdeauna? prin noua taxa de timbru se impune expertiza topo obligatorie pentru evaluare? greus greus Buna, Ziua! Am formulat in instanta o cerere de iesire din indiviziune. obiectul partajului sunt cateva terenuri de 2 ha, pe care le vom imparti la buna ... (vezi toată discuția)