avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Mama romanca tatal spaniol
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Mama romanca tatal spaniol

Buna ziua. Partenerul meu este spaniol eu sunt româncă, nu suntem căsătoriți , in curand o da avem un baietel .Intrebarea mea este:Pot sa ii dau cetatenia spaniola baietelului meu?va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 13:53, 3 Noiembrie 2017
Daca va fi recunoscut de partenerul dvs., copilul va avea dubla cetatenie prin nastere. Asta in cazul in care sunteti cetatean roman.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Noiembrie 2017
tgeorgescu, utilizator
Nu-i puteți "da" cetățenia copilului. Acesta va opta direct, prin partea tatălui, pentru aceasta cetățenie, iar în varianta în care declarați copilul în România, puteți de asemenea, opta pentru cetățenia spaniolă pentru minor, la împlinirea unui an de la obținerea rezidenței (NIE).
Spania nu are acord cu România de dublă cetățenie, cel puțin deocamdată.
Va inselati, nimeni nu poate "opta" pentru cetatenia copilului propriu, ci unde-i lege, nu-i tocmeala. Legea romaneasca prevede ca un copil al unui cetatean roman este cetatean roman prin nastere, iar de la aceasta prevedere nu poate face nimeni rabat, indiferent pentru ce ar vrea el sau ea sa "opteze". Deci, dupa cum banuiesc, copilul va avea dubla cetatenie prin nastere iar autoritatile spaniole vor fi puse in fata acestui fapt implinit. Va pierde cetatenia spaniola la 18 ani daca va fi folosit exclusiv cetatenia romana si daca nu da o declaratie ca vrea sa-si mentina cetatenia spaniola.

Legea cetateniei romane nu recunoaste niciun fel de drept al cetatenilor romani de a "opta" ca ai lor copii sa nu primeasca cetatenia romana prin nastere. Spaniolii pot sa stea si-n cap, n-au cum schimba acest lucru.
Ultima modificare: Vineri, 3 Noiembrie 2017
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatenie PetraIulia PetraIulia Fiul meu s-a nascut in Spania, avand mama romanca si tata argentinian, necasatoriti. Vrem sa solicitam pentru el cetatenia spaniola, dar intre timp are nevoie ... (vezi toată discuția)
Transcrierea certificatului de nastere in romania meme1234 meme1234 as dori sa stiu cum se poate transcrie certificatul de nastere in romania. copilul are mai putin de un an. tatal spaniol, mama romanca, certificat eliberat de ... (vezi toată discuția)
Certificat nastere copil florencia florencia Buna seara.Sunt singura in Spania,voi naste aici in 1 sau 2 saptamani si tatal nu poate veni sa-l recunoasca(nu suntem casatoriti).Este mai bine sa raman sa-i ... (vezi toată discuția)