avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executorul a virat creanța cu întârziere ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executorul a virat creanța cu întârziere creditorului. Cum îmi pot recupera dobânda pe care a trebuit s-o plătesc din acest motiv?

Executorul judecătoresc care a gestionat recuperarea creantei pe care o datoram, a virat suma creditorului dupa 8 luni de la data la care eu am facut plata. Creditorul mi- a confirmat acest lucru , drept pt care eu a trebuit sa platesc inca 1000 lei dobanda pt acea perioada de 8 luni cand suma a ramas in ct. executorului. Inainte de a ajunge la o instanta de judecată, unde ar trebui sa ma adresez , in speranta de a-mi recupera banii. Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 1 Noiembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: ALEXANDRA VASILE , Avocat 12:33, 2 Noiembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Daca executorul judecatoresc nu-si asuma de buna voie culpa, nu prea aveti unde sa va adresati decat la instanta. Ar trebui sa introduceti contestatie la executare in terme de 15 zile de la data la care ati primit actul in care se mentioneaza dobanda de 1.000 lei (incheierea executorului judecatoresc). Daca se trece de acest termen, nu mai aveti cum sa contestati aceasta dobanda.
Multumesc, am sanse sa anulez executarea? Inca o data multumesc!
daca au trecut cele 15 zile in care puteati face contestatie la executare , nu mai aveti ce face. Nu se intelege cine a cerut calcularea dobanzii pt intarzierea platii. Creditorul ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
cornel12x a scris:

Multumesc, am sanse sa anulez executarea? Inca o data multumesc!



Daca sunteti in termenul de 15 zile de la data luarii la cunostinta despre impunerea dobanzii, da puteti anula aceasta parte din executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare judecatoresca ragaliemariana ragaliemariana M-am pensionat si nu am mai putut plati rata la banca pentru card.Am cerut refinantare pe mai multi ani, banca raspunzandu-mi ca nu se poate.Am primit cam dupa ... (vezi toată discuția)
Poprire de catre executor judecatoresc marian72 marian72 Buna ziua ! Am instituita o poprire de catre un executor judecatoresc ,in suma de 4,372 lei , dintre care 826 lei sunt cheltuieli de executare silita ... (vezi toată discuția)
Încuviinteazã executarea silitã ~ cum o opresc/aflu mai multe detalii ?!? ingerul_danutz ingerul_danutz Buna ziua, Astazi am aflat ca pe site-ul portal.just.ro ca apare 1 dosar cu numele meu la Debitor, iar Creditor o societate IFN de la care am avut luat un ... (vezi toată discuția)