avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bunuri comune condominiu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bunuri comune condominiu

Sunt proprietar intr-un bloc, am cumparat apartamentul debransat de la reteaua de termoficare, iar asociatia de locatari executa lucrari de inlocuire a retelei de termoficare si a celei de apa calda (nu ma refer la tevile verticale care trec prin apartament, ci la tevile care trec prin pamant in afara blocului). Exista vreo precizare care sa ma oblige sa platesc ceva ce nu folosesc? si ma repet nu vorbesc despre faptul ca platesc incalzirea datorata tevilor verticale care trec prin apartament sau reparatii la acestea.
Cel mai recent răspuns: Fil George , utilizator 18:37, 14 Noiembrie 2017
Chiar daca ati cumparat apartamentul debransat si aveti CT trebuie sa contribuiti la reparatiile tuturor partilor comune.

Art. 32-HG1588/2007
(3)Niciun proprietar de apartament sau de spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta nu va fi exceptat de la obligatia de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renuntarii la folosirea unei parti din proprietatea comuna, a abandonarii apartamentului sau a spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta ori in alte situatii.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Noiembrie 2017
cyan, moderator
pai tocmai asta este, ca eu nu vad cum poate fi considerat bun comun o conducta de la strada... mai mult de atat, acea conducta nu este sparta, una este sa contribui la plata acoperisului (lucru perfect normal, indiferent de etajul la care locuiesti) sau a altor bunuri comune si alta este sa contribui la aceasta conducta asa cum la conducta de gaz de la strada la bloc nu au contribuit toti proprietarii...
Ultima modificare: Miercuri, 1 Noiembrie 2017
Fil George, utilizator
Depinde unde este montat contorul...de la contor spre bloc,este parte comuna.
Indiferent daca sunteti sau nu racordat la sistemul centralizat de alimentare cu utilitati va revine obligatia legala sa contribuiti la reparatii parti comune de constructii si de instalatii din condominiu
@ ynocentta

si daca reparatia nu se executa de la gigacalorimetru spre scara (ci de la strada pana la gigacalorimetru - care este montat in fata scarii intr-un camin)?
Ultima modificare: Marți, 14 Noiembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata servicii de caldura apartament debransat catalinita catalinita Buna ziua, Anul trecut m-am debransat de la caldura, am montat centrala si totusi, aparent inca mai platesc caldura celor doua coloane care imi traverseaza ... (vezi toată discuția)
Mai trebuie platita caldura la comun dupa debransare? alina_25 alina_25 O cunostiinta are centrala de apartament in un bloc de 20 apartamente in care 10 apartamente au centrala iar celalalte 10 nu au sunt respectiv ... (vezi toată discuția)
Repartizare plată înlocuire coloane verticale de apă. am centrală proprie, sunt obligat să plătesc și pentru țevile de apă caldă? gabinita20 gabinita20 Buna seara. Locuiesc intr-un bloc construit in 1981 si reabilitat termic acum vreo 5-6 ani, Acum se doreste inlocuirea coloanelor verticale de apa (calda si ... (vezi toată discuția)