avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1105 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Achizitie produse persoana fizica si D394
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Achizitie produse persoana fizica si D394

Buna seara
As dori sa stiu daca o societate a primit de la o persoana fizica o cantitate de 150 saci cu valoare 0 (gratis). Am facut receptia lor cu valoare o la fel in raportul de productie i-am trecut tot cu o. Acest bon de achizitie trebuia sa-l dau contabilitatii pentru al declara in D394?
Ultima modificare: Joi, 1 Februarie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 13:58, 2 Noiembrie 2017
Da, normele D394 precizeaza:

Declaraţia trebuie să conţină facturile care au fost primite în perioada de raportare, indiferent de data la care intervine exigibilitatea TVA, inclusiv cele care au înscrisă menţiunea "taxare inversă" sau "TVA la încasare", precum şi borderourile de achiziţii de bunuri, filele din carnetele de comercializare a produselor din sectorul agricol în cazul achiziţiilor efectuate de la persoane fizice, contracte încheiate cu persoane fizice şi/sau alte documente.

Valoarea acestor saci insa nu va zero in contabilitate, Ordin 1802/2014:

75. -
(1) La data intrării în entitate, bunurile se evaluează şi se înregistrează în contabilitate la valoarea de intrare, care se stabileşte astfel:
d) la valoarea justă - pentru bunurile obţinute cu titlu gratuit sau constatate plus la inventariere.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la taxare inversa livrare in declaratia 394 rodo29 rodo29 Se completeaza valoarea tva la livrarile cu taxare inversa in declaratia 394 si daca da, unde mai este corelatia cu randul 17.1 din decontul de tva?Multumesc . (vezi toată discuția)
Vanzarea unui produs cu valoare de intrare 0 dianacrisan dianacrisan Buna ziua, Am urmatoarea problema daca se poate sa ma ajutati. am primit marfa de la un furnizor extern cu valoare 0, iar eu vreau sa o vand unui client cu ... (vezi toată discuția)
Bunuri cu titlu gratuit adri_d adri_d Buna ziua. Am urmatoarea situatie: PFA neplatitor de TVA, contabilitate in partida simpla, am doua contracte de comodat, unul pe auto(mijloc fix) iar celalalt ... (vezi toată discuția)