avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Bunuri cu titlu gratuit
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Bunuri cu titlu gratuit

Buna ziua. Am urmatoarea situatie: PFA neplatitor de TVA, contabilitate in partida simpla, am doua contracte de comodat, unul pe auto(mijloc fix) iar celalalt pe un laptop(obiect de inventar). Le-am stabilit valoarea justa, care este trecuta si in contract. Cum le ''platesc'' in contabilitate, astfel incat sa imi apara la sold furnizor, zero? Multumesc.
Acestea nu intra in proprietatea pfa ci doar aveti dreptul de folosinta cedat pfa-ului prin contractul de comodat. Si nu le treceti nici in registrul inventar.
Sa inteleg ca in cazul bunurilor primite cu titlu gratuit prin contract de comodat nu se aplica OMFP 1802/2014 care prevede la punctul 75:
"75. ‐ (1) La data intrarii in entitate, bunurile se evalueaza si se inregistreaza in contabilitate la
valoarea de intrare, care se stabileste astfel:
a) la cost de achizitie ‐ pentru bunurile procurate cu titlu oneros;
b) la cost de productie ‐ pentru bunurile produse in entitate;
c) la valoarea de aport, stabilita in urma evaluarii ‐ pentru bunurile reprezentand aport la
capitalul social;
d) la valoarea justa ‐ pentru bunurile obtinute cu titlu gratuit sau constatate plus la inventariere.
Ma poate ajuta cineva cu un raspuns la cele de mai sus? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inventar donatii roxana1983 roxana1983 Maxime salutari! Sunt un ONG :D . Ma intereseaza sa aflu cum trec in inventar donatiile(mobilier,electronice si electrocasnice).Trebuie sa li te atribuie o ... (vezi toată discuția)
Garantii materiale la contract andreya1202 andreya1202 exista un interval/raportare vizavi de oprirea unui salariu/ 2 salarii/3 salarii pentru cei care au gestiuni incredintate? Legea spune doar ca trebuie oprita ... (vezi toată discuția)
Achizitie constructii + teren andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 Imi puteti da si mie va rog frumos o parere in legatura cu valoarea imobilului ce se va inregistra in contabilitate...Ideea este urmatoarea: am achizitionat de ... (vezi toată discuția)