avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechime necesara concurs primarie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechime necesara concurs primarie

Buna ziua,
M-ar interesa sa stiu daca CERINTA pentru un concurs la primarie de studii finalizate cu diploma de bacalaureat si vechime 9 ani in specialitatea studiilor necesare se considera indeplinita daca eu am vechime de 9 ani in studii superioare.
Eu o consider indeplinita dar as vrea sa fiu sigura daca si in legislatia considera la fel.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: valdeval , utilizator 10:25, 3 Noiembrie 2017
Studii finalizate cu diploma de bacalaureat cuprinde o gama larga ... de exemplu, pentru in post de contabil se cer studii medii - liceu economic sau alt tip de liceu + diploma/certificat de calificare in functia de contabil .. la asa ceva m-am referit.

Faptul ca aveti studii superioare nu va ajuta prea mult daca functia detinuta de-a lungul timpului a necesitat astfel de studii.
Pentru funcția publică de execuție vacantă de referent, clasa III, grad profesional superior – Compartiment Arhivă și Gestionare Documente- Serviciul Administraţie Publică Locală, Reglementări şi Aplicare Legea 10/2001:
• Condiţii de studii studii liceale, respectiv studii medii liceale finalizate cu diplomă de bacalaureat;
• Condiţii de vechime: 9 ani în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice de execuţie de grad profesional superior.
Vedeti extrasul de mai sus din anunt: nu se specifica calificari, certificate etc. doar diploma de bac.
Daca vechimea mea e pe studii superioare se considera ca indeplinesc cerinta? Adica vechimea pe studii superioare ar trebui sa acopere o cerinta de vechime cu diploma de bac. (fara cerinte de alte calificari).
Dar mi-e frica ca poate exista vreo mentiune mai anormala in legi prin care sa se considere ca nu este acoperita vechimea in studii medii de vechimea in studii superioare...
Nu exista nicio prevedere anormala in lege , intrucat nu se prevede asa ceva.
ma scuzat ca inca odata va zic : pntru arhivar NU conteaza daca avet sau nu facultatea, trebuie sa aveti 9 an munciti, dovediti cu cartea de munca, in specialitatea ceruta de ei ! referent in dep arhiva se ocupa cu facut rapoarte, si alte activitati specifce arhivei ! asa ca 9 ani trebuie sa fi fost lucrati, de ex chiar daca erati la facultate, in acel interval ar fi trebuit sa aveti si un job si in cartea de munca sa scrie arhivar sau ceva similar; dar, de ce nu sunati la persoana de contact care e trecuta pe anunt ? daca nu au pe cine angaja, e posibil sa NU mai ceara atatia ani in specialitatea studiilor si sa-si revizuiasca atitudinea ; mie mi se pare f mult 9 ani de vechime intr-un domeniu in care max 2 ar fi fost necesari, ca doar megeti la Primarie , nu la NASA ....success !
Ultima modificare: Vineri, 3 Noiembrie 2017
valdeval, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functie fara studii medii mnd mnd Buna dimineata, Daca un angajat are liceul terminat, dar fara examenul de bacalaureat, acesta poate fi trecut in postul de responsabil arhivar? Multumesc! (vezi toată discuția)
Funcție de specialitate corespunzătoare profesiei sau specializării sale irina_trusca irina_trusca Buna ziua, Ma intereseaza sa aflu daca formularea \"funcție de specialitate corespunzătoare profesiei sau specializării sale\" conf. HG 611/2008 se ... (vezi toată discuția)
Incadrare functionar public ionut c ionut c Buna ziua! In statul de functii aprobat de minister apare o functie publica de referent III superior 1. Va rog sa-mi spuneti daca este corect sa fie cerute ... (vezi toată discuția)