avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... este delegatul raspunzator pentru firma?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

este delegatul raspunzator pentru firma?

Buna ziua
Am fost angajat la o firma producatoare de mobila, care a luat o lucrare la un liceu. Eu am intocmit factura proforma, iar la delegat apar datele mele. Firma nu si-a onorat comanda si mai tarziu a fost inchisa. Acum cei de la liceu au venit la mine sa-mi ceara banii pentru marfa care nu a fost livrata. Eu sunt vinovat ca firma nu si-a respectat contractul? Eu trebuie sa restitui acesti bani pentru ca sunt trecut pe facura proforma?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Avocat Julea Stefan , Avocat 20:17, 9 Octombrie 2009
Cred ca vina apartine firmei.Dvs fiind delegat de firma,aveati dreptul la intocmirea acelei proforme,nu la executarea totala a obligatiilor.Firma raspunde pentru daune morale si materiale,mai concret administratorul .Dvs ati fost personal de executie,nu de decizie.
Multumesc, deci pot sta linistit, chiar daca se deschide vreun proces nu am nici o obligatie de plata
Nu, nu sunteti raspunzator pentru neindeplinirea obligatiilor contractuale. Numai firma si administratorul acesteia pot raspunde in conditii diferite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avans fara onorarea comenzii. matabata matabata Buna ziua, Sunt Intreprindere Individuala. Am dat un avans (pt. o tabla de cupru), am primit o factura proforma + chitanta, dar comanda nu a mai fost ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa dau in judecata o firma liviaioana liviaioana Buna ziua, in urma cu 2 luni am achizitionat o mobila de dormitor facuta pe comanda. cu toate ca termenul de executie pe care firma l-a specificat era de 30 ... (vezi toată discuția)
Marfa fara factura fara aviz...cum pot recupera banii? Raluca Trenca Raluca Trenca Buna ziua, Sunt noua utilizatoare pe aici. am citit multe din discutiile voastre de pe forum si m-au ajutat destul de mult pentru a intelege mai ... (vezi toată discuția)