Acum 2 ani i-am sters bara cuiva in parcare fara sa imi dau seama.Dupa 2 zile am fost chemat de politie sa vada masina si mi-a fost retinut permisul pentru fuga de la locul accidentului si amenda.Acum mi-a venit de la firma de asigurari ca trebuie sa platesc 1400E pentru ca m-am sustras de la recoltarea de probe,fugind de la locul accidentului.De accident nici nu mi-am dat seama fiind ceva foarte minor(cateva zgarieturi fine pe a mea si putin vopseaua stearsa pe a lui).Am sanse sa castig,eu nestiind de accident,nu m-am sustras,pur si simplu nu am realizat ca a avut loc.Sau trebuie sa platesc?Va multumesc anticipat.
Daca doar ati primit o notificare/instiintare de la firma de asigurari, puteti sa le faceti un raspuns prin care le spuneti ca nu sunteti de acord cu suma solicitata sau puteti sa le cereti documente justificative (se presupune ca aceasta suma au platit-o ei catre proprietarul masinii "sterse").
Daca ati primit o cerere de chemare in judecata, trebuie sa formulati intampinare in termenul prevazut de lege. In situatia in care ati ajuns la instanta, ar fi bine sa discutati cu un avocat.
va multumesc pentru raspuns.Am luat legatura cu un avocat si a ramas sa le faca un raspuns.Nu am fost dat inca in judecata.Vroiam sa mai consult si alte pareri.Poveste este mai lunga...cel pe care l-am sters avea masina lovita cu o saptamana inainte.Mi-a povestit cineva ca a fost baut a intrat intr-o masina si sa inteles cu ala (nu au mai fost la politie).Politistul care mi-a retinut permisul se cunostea cu cel pe care l-am sters eu...si incercau sa ma convinga ca i-am lovit si aripa si 2 usi.Cand a vazut ca nu sunt de acord ...atunci sa enervat si a zis ca imi retine permisul si imi da amenda.Eu in procesul verbal am trecut doar colt bara fata ca am lovit.Acum ce au mai facut ei mai departe nu stiu :(.