avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cai de atac
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cai de atac

Buna ziua,

Va contactez pentru o lamurire din partea dvs., deoarece as vrea sa depun o plangere la CEDO.
Rezumat: Am depus o plangere penala catre Parchetul de pe langa Curtea de Apel, in urma careia am primit un raspuns negativ,neadmisibil. Am avut drept de recurs, am efectuat acest recurs in termen, la care am primit la fel un raspuns negativ/neadmisibil. La acest ultim recurs am avut drept pentru a depune recurs catre Judecatorie. Am depus acest recurs in termenul util, iar in urma acestui recurs am primit raspuns negativ cum ca nu am respectat termenul de depunere al recursului. In urma raspunsului negativ din partea Judecatoriei am depus o cerere de revizuire a acestei decizii la care am primit raspuns de respingere ca inadmisibila. In ultima rezolutie a cerererii de revizuire mi se comunica si faptul ca este fara cale de atac.
Intrebarea mea este urmatoare: Mai pot depune la vreo institutie plangere impotriva acestor decizii ? Sau ma pot adresa direct la CEDO ? Deoarece mie mi s-a respins aceasta plangere pe motivul ca nu am respectat perioada de 20 zile, insa eu am dovedit cu documente ca am respectat termenele.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 03:23, 3 Noiembrie 2017
Daca sunteti convinsa ca intr-adevar v-ati incadrat in timp, faceti cerere catre CEDO. Altceva nu vad ce ati mai putea face.

Dar nu inteleg un lucru: ati facut recurs la recurs?
La parchet a fost recurs impotriva procurorului . Dupa care impotriva prim procurorului si ulterior la Judecatorie unde mi-au respins ca nu am respectat termenul de depunere. La aceasta rezolutie am facut cerere de revizuire .. dar si aici am primit raspuns negativ .. in care mi sr comunica si ca nu mai exista cale de atac. Mai exista si o alta institutie unde pot depune plangere ?

Multumesc.
Alea nu se numesc "recurs". De fapt nici nu s-a judecat pe fond si nu sunt sigur ca s-a judecat in camera preliminara. Revizuirea se poate face doar pentru un numar limitat de motive, vedeti [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept penal - respingere plangere impotriva rezolutiei prim-procurorului formulata in termen Lucian27 Lucian27 Am formulat plangere impotriva rezolutiei prim- procurolului la Judecatorie si mi-a respins-o ca tardiv formulata, desi pot dovedi cu stampila de plicul ... (vezi toată discuția)
Caut avocat la cedo darisdinu darisdinu vreau sa imi angajez un avocat la cedo pentru un caz penal . am fost condamnat la 3 ani inchisoarepentru un furt fara sa fiu vinovat cu nimic ,de judecatoria ... (vezi toată discuția)
Nup magistrat marianaragalie marianaragalie Dupa un an ,intr-un dosar penal,mi-a venit raspunsul Parchetului de langa Curtea de apel de NUP impotriva unui magistrat( justificat derizoriu ,spui una ,ti se ... (vezi toată discuția)