avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Evidenta in REVISAL inca figureaza desi nu mai lucrez ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Evidenta in REVISAL inca figureaza desi nu mai lucrez in firma respectiva

Buna ziua,
Am lucrat 10 zile intr-un cabinet de masaj.
Nu am rezistat si la 10 zile am facut o cadere nervoasa si am plecat. Patroana, m-a inregistrat in REVISAL insa eu nu am primit nici un contract de colaborare, si nu mai pot sa-l obtin pt ca refuza sa vb cu mine. Cred ca a si semnat in numele meu, pt ca eu nu am semnat nici un contract de colaborare. Perioada de activitate a fost iunie 2016. De atunci eu inca figurez ca fiind activa in REVISAL desi nu am lucrat decat 10 zile. In acest moment caut un loc de munca ce din pacate poate fi influentat negativ de acesta penibila experienta.
Intrebarea este : pot solicita AJOF-ului sa ma scoata din evidenta REVISAL?
IN CE CONDITII POT SOLICITA RADIEREA COMPLETA A ACESTEI PERIOADE DIN REVISAL? Astfel incat sa se anuleze complet, definitiv si irevicabil aceste date.. Multumesc!

-editare date personale-
Ultima modificare: Joi, 2 Noiembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: valeriaduval , utilizator 19:22, 2 Noiembrie 2017
1. Potrivit HG nr.500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor, modificata si completata, angajatorul este raspunzator pentru inregistrarea, in Registrul general de evidenta a salariatilor in format electronic, a datelor corecte si complete, referitoare la salariatii sai si la contractele acestora..
In acest sens, inspectoratele teritoriale de munca (nu AJOFM) nu pot efectua modificari sau corectii in registrele transmise de angajatori si implicit in baza de date, singurii care pot opera fiind conform legii reprezentantii angajatorului, respective persoanele desemnate prin decizie scrisa de catre acesta.

2. Perioada in cauza nu poate fi radiata din baza nationala de date REVISAL.

3. In speta, adresati-va ITM-ului pentru faptul ca :
- anterior inceperii activitatii, angajatorul nu va inmanat un exemplar din contractul individual de munca;
- angajatorul; refuza sa transmita in Revisal incetarea c.i.m.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana imputernicita ptr transmitere revisal Ella_Gabriela Ella_Gabriela Buna ziua, Va rog spuneti-mi daca pot nominaliza sa transmita Revisal(Registrul de Evidenta a Salariatilor), prin decizie bineinteles, orice salariat cu ... (vezi toată discuția)
Cine poate transmite revisal-ul? denisa2011 denisa2011 Buna ziua, HG 500/2011: (5) Completarea si transmiterea registrului se fac de catre una sau mai multe persoane nominalizate prin decizie scrisa de catre ... (vezi toată discuția)
Angajare salariat la pfa OanaAura OanaAura Buna ziua vreu sa angajez o persoana pe PFA-ul meu. Ce pasi trebuie sa urmez? Am inteles ca trebuie sa merg la ITM si ca imi trebuie neaparat semnatura ... (vezi toată discuția)