avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Fima import export
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Fima import export

Buna ziua. Am posibilitatea sa aduc o cantitate mare de ouă (5 tiruri) din Germania la solicitarea unui vânzător din tara. Firma am înființată însă este neplătitoare de tva si nu am nici codul caen "4633 Comert cu ridicata al produselor lactate, oualor, uleiurilor si grasimilor comestibile".
Intrebarea mea este: Pot efectua comerț cu ridicata dacă firma este neplătitoare de tva, doar adăugând codul caen aferent ? Mai trebuie să fac si alte demersuri ?
Cel mai recent răspuns: SC DDI Consulting SRL , Consultant protectia mediului 22:10, 28 Februarie 2018
Pe langa alte taxe fiscale, va recomand sa verificati urmatoarele acte normative: Ordonanta de Urgenta 196/2005 privind Fondul pentru Mediu, Legea 249/2015 privind gestionarea ambalajelor, Ordinul 578/2006- Metodologia de calcul a contributiilor la Fondul pentru Mediu, pentru ambalajele puse pe piata din Romania. Exista o taxa de 2 lei pe kg de ambalaj pus pe piata din Romania pentru care nu sunt indeplinite obiectivele de valorificare prin reciclare.
Pentru mai multe informatii nu ezitati a ma contacta la telefon : 0723338369.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coduri caen pentru comert cu produse agroalimentare niculaucarmen niculaucarmen vreau sa desfasor activitate de comert cu amanuntul si ridicata de produse agroalimentare (lactate, branzeturi, oua etc.), amabalate si neambalate, produse de ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara r_alina2003 r_alina2003 Buna seara! O societate neplătitoare de TVA, cu CIF special pentru achiziții intracomunitare, primește factura de achiziții fără TVA cu o valoare mai ... (vezi toată discuția)
Produse china claudiughebauer1975 claudiughebauer1975 Cum vinzi produse comandate in China, de ce acte de inregistrare ai nevoie? (vezi toată discuția)