avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto ușor declarat mai târziu de 24 de ore. ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto ușor declarat mai târziu de 24 de ore. Este posibil să fiu sancționat din acest motiv?

Buna ziua, acum cateva zile s-a produs un accident auto cu mici zgarieturi (tamponare din spate), intrebarea mea este urmatoare: pagubitul nu a avut timp sa facem constat amiabil, dar nici nu a declarat la politie accidentul usor in cele 24 ore prevazute de lege, intre timp eu am fost la politie si am declarat accidentul a doua zi, daca eu nu mai doresc sa mai inchei constat amiabil cu acea persoana si se duce la politie sa declare accidentul, desi au trecut mai mult de 24 ore de la producerea lui, este posibil sa fiu sanctionat si obligat sa ii mai dau asigurarea mea? Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Noiembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: pop_m , utilizator 20:47, 6 Noiembrie 2017
Am inteles . Ati procedat cat se poate de corect.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Per total am aflat toate raspunsurile de care aveam nevoie, dupa 48 de ore de la producerea accidentului declarat, firma de asigurari nu mai acopera dauna. Daca unul din soferi nu declara in timp util accidentul, 24 ore de la producerea lui, i se va suspenda permisul auto pe o perioada de 30 zile. Deci daca persoana vrea sa ma aleg cu amenda, se poate duce la politie, declara, si eu ma aleg cu o amenda in jurul sumei de 600-700 lei pentru ca nu am pastrat distanta corespunzatoare, iar el cu permisul suspendat 30 zile pentru ca nu a declarat accidentul la timp si nici nu s-a rezolvat prin constat amiabil.
Si daca folositi asigurarea tot veti da bani in plus, o cunostinta a provocat un accident acum vreo 3 ani, exact ca al dvs, a folosit rca-ul si l-au retrogradat de la bonus la clasa de malus de ziceai ca a facut dauna totala
Marius are dreptate, retrogradarea se face, din pacate , in functie de numarul de dosare de dauna decontate intr-un an de zile, indiferent de valoarea lor. Mie mi se pare ca e un abuz sau reglementarea e proasta pentru ca sunt la egalitate o dauna de cateva sute de lei cu una de cateva mii/zeci de mii de lei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Determinarea clasei de bonus/malus se face functie de riscul pe care il prezentati, nu functie de dauene pe care le faceti.
Nu e un sistem perfect, de acord cu dumneavoastra, Dar, pe de alta parte, daca intru in coliziune cu o dacie, si ii indoi bara, reparatia ar fi, sa zicem , 500 ron. Daca insa indoi bara la o masina de lux, reparatia ar fi, sa zicem, 5000 ron. Deci pentru acelasi tip de eveniment, in logica dumneavoastra, ar trebui sa "sufar" o modificare a clasei B/M de 10 ori mai mare doar pentru ca am intrat intr-o masina de lux.

Orice mecanism de tratare a unor cazuri generale va genera asemenea "abuzuri", pentru ca nu poti sa prevezi toate cazurile particulare.

Alte discuții în legătură

Incredibil dar adevarat norck norck acum 2 luni am avut un accident in care eu sunt pagubitul. a venit politia si mi-a fost recomandat ca mergem sa facem intelegere amiabila (pentru a nu fi ... (vezi toată discuția)
Dauna casco aasskkyy aasskkyy Buna ziua. Anul trecut o autoutilitara a intrat in masina mea.Soferul autoutilitarei fiind vinovat . Am reparat masina pe casco-ul meu deoarece mi-au spus de ... (vezi toată discuția)
Cine constata daunele auto daca nu am asigurare farmvet farmvet Masina mea era in parcare, nu are asigurare, am vrut sa o mut si cand am dat cu spatele am lovit o alta masina in coltul din dreapta spate si i-am zgariat ... (vezi toată discuția)