avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Drept de pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Drept de pensionare anticipata

Buna ziua,

Parintii mei sunt casatoriti de 26 de ani. Mama in prezent nu are un loc de munca si nici somaj nu mai ia. Tatal meu lucreaza de 40 de ani in aceeasi intreprindere si are varsta de 63 de ani. Ar mai avea 2 ani pana la pensionarea propriu-zisa. In firma in care lucreaza au inceput sa se faca disponibilizari si el risca acum sa ramana fara loc de munca. Acest lucru il determina sa se gandeasca serios la pensionarea anticipata. Ideea este ca el detine doua proprietati pentru care primeste chirie. El este proprietar si deci titularul contractelor de inchiriere inregistrate la ANAF. Acest lucru il impiedica sa se poata pensiona anticipat si din cate am inteles, in caz ca ar ramane fara serviciu, nu ar putea primi nici somaj. Ne intereseaza sa stim daca exista vreo modalitate (prin notariat sau in alt fel) prin care el sa nu mai fie inregistrat ca titular al celor doua venituri provenite din chirii ci sa fie mama, asa incat sa poata sa isi depuna dosarul de pensionare anticipata. In localitatea in care traiesc ei, Curtea de Arges, au intrebat la Fisc acest lucru, iar raspunsul a fost vehement, nu, lucru care ni s-a parut putin absurd si de aceea va intreb pe dumneavoastra ce ar putea sa faca in acest sens.

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri,
Numai bine.

Alte discuții în legătură

Pensionare cadru didactic-femeie la 65 ani. JOHNVASILE JOHNVASILE O femeie cadru didactic de 63 de ani, dupa trei ani de prelungire a contractului de munca, se hotaraste acum la inceput de an scolar sa lucreze pana la 65 ani, ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata in romania si contract de munca in italia simo_crisa simo_crisa Buna ziua, va scriu in numele mamei, pensionata in Romania anticipat in 2011 si cu somaj in acest moment in Italia. Intrebarea mea este urmatoarea: cand o sa ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva adina1980 adina1980 Buna ziua. Mama mea lucreaza la o institutie de stat care a decis o concediere colectiva (disponibilizare colectiva ). Din pacate nu pot sa fac publice datele ... (vezi toată discuția)