Buna ziua! Am urmatoarea situatie: am cumparat in anul 2013 un apartament de 2 camere, cu credit Prima Casa. Intre timp, a aparut nevoia de mai mult spatiu, precum si oportunitatea de a cumpara un apartament nou construit intr-o zona mai avantajoasa. In primavara 2018 as dori sa vand apartamentul de 2 camere, cel luat prin Prima Casa (astept sa se implineasca cei 5 ani, ca sa mai reduc din complexitatea situatiei). Totusi, inteleg ca ar fi ceva dificultati din cauza ca apartamentul nu este achitat integral (si nici nu voi avea fonduri suficiente pentru a-l achita integral). Intentia mea este sa acopar creditul din banii obtinuti in urma vanzarii, dar nu imi este foarte clar care sunt pasii de urmat. Multumesc mult pentru orice recomandari sau informatii care pot fi oferite.
Normele in vigoare nu permit revinderea casei luate prin programul Prima casa decat dupa trecerea celor 5 ani si dupa achitarea integrala a creditului
Analizati varianta angajarii unui contract de imprumut astefl incat sa puteti achita integral in avans creditul
Mulțumesc pentru răspuns. Totuși, citind contractul Prima casă, văd că interdicția de înstrăinare este pentru primii 5 ani. Nu scrie nimic despre ceea ce se poate face după 5 ani. Ca să fac un împrumut pentru a achita un împrumut, după care sa sting împrumutul rezultat din fondurile obținute în urma vânzării, mi se pare o complicație enorma ( și costisitoare, având în vedere că nici un împrumut nu este gratis). As dori să știu dacă în practică s-a lovit cineva cu această situație și cum a rezolvat.
Divort
cacalu
Vreau sa divortez, insa situatia sta cam asa:
In urma cu 2 ani am facut un credit pentru cumpararea unui apartament. Creditul e pe numele meu. In conditiile ... (vezi toată discuția)