avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum obțin Indemnizație creștere copil dacă lucrez ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum obțin Indemnizație creștere copil dacă lucrez în străinătate?

Bună ziua, am și eu o situație mai delicată în legătură cu obținerea concediului de creștere copil. Sunt cetățean român, momentan lucrez în Germania.
Anul trecut am lucrat la diferite firme din România, Ungaria și Germania chiar unele perioade se suprapun la aceste firme.
Ex. - de la firma din România am scos concediu fără plata o lună, şi în această perioadă m-am angajat la o firmă din Ungaria după care am desfăcut contractul de munca din România ( 2 săptămâni se suprapun )
Soția mea urmează să nască la sfârșitul lunii decembrie.
Care sunt paşi care trebuie să le îndeplinesc ca să obțin Indemnizație creștere copil în România?
Dacă trebuie să mă angajez iarăși în România?
Dacă da cu cât timp înaintea nașterii copilului?
Cum se va calcula valoare indemnizatiei dacă în Germania am avut salariu de 1.100 €net, în Ungaria 111.000 huf.net iar în România 1.600 lei net?
Cel mai recent răspuns: henter a , utilizator 22:57, 6 Noiembrie 2017
Perioada eligibila CCC : Ianuarie 2016 - decembrie 2017

Precizați exact statutul dvs în aceasta perioada ( de exemplu, angajat în. ... perioada ..... etc.)
În România am desfăcut contractul de muncă în data de 16.05.2016 din care ultima lună o fost concediu fără plata.
În Ungaria am lucrat în perioada: 27.04.2016-16.07.2016. (perioadele 27.04.2016 -16.05.2016 se suprapun)
Apoi m-am angajat în Germania perioada: 01.08.2016-22.09.2016.
După care am trecut la o firmă Ungară perioada:05.09.2016-16.12.2016, aici se observă că perioadele 05.09.2016-22.09.2016 se suprapun.
Momentan lucrez în Germania de la data de 06.06.2017.
Pentru a obtine indemnizația pentru creșterea copilului în România, trebuie ca in ultima perioada anterioara datei nasterii copilului sa aveti realizate venituri supuse impozitului pe venit.
Cât este perioada minimă sau necesară care trebuie să lucrez înaintea nașterii copilului în România ca să obțin CCC.? Mai apuc până la sfârșitul lunii decembrie nu?
În calcul va intra şi sumele câştigate în afară, de unde ştiu cam câți bani (lei) o să primesc pe lună în timpul concediului?
Sumele câștigate în afară nu au fost impozitate în România.
Aceeași întrebări de mai sus dar în legătură cu Stimulent, care este perioada minimă sau necesară care trebuie să fiu angajat înaintea nașterii copilului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nastere in strainatate si indemnizatie in romania nady19 nady19 Buna ziua. Locuiesc de 9 ani in Germania. Sunt insarcinata in 5 luni. In urmatoarele luni voi realiza venituri aici in germania(job part time) si in acelasi ... (vezi toată discuția)
Despre prenatal adinaflorica adinaflorica Buna ziua.am o nelămurire daca ma poate ajuta cineva...sunt însărcinată in câteva săptămâni,momentan nu am un loc de munca dar de curând am venit din ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului Banciu Simona Banciu Simona Buna ziua! Sunt in urmatoarea situatie: ~ am lucrat in Germania din 1 decembrie 2015 pana in 30 noiembrie 2016 (12 luni) ~ am beneficiat de somaj in ... (vezi toată discuția)