avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incalcari Abuzive
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incalcari Abuzive

Buna ziua!Sunt instructor intr-o baza de agreement.Din Luna iunie anul current nu mi s-a mai platit decontul de combustibil pe motiv ca nu detin auto propriu,cu toate ca am acts doveditoare ca m-am deplasat de acasa LA munca.Decontul e agreat si semnat de ambele parti in oferta de angajare.Directorul general a garantat ca voi primi banii.In present acesta se face ca ploua.Am fost present LA munca in toate sarbatorile legale fara a avea in acord semnat dar mi s-a garantat remunerarea orelor lucrate.Nici pana in present nu am vazut un ban.Zilele libere nu am putut sa imi IAU deoarece programul celuilat instructor nu a permision asta.Condica de prezenta nu exists ci doar programul de lucru saptamanal cu orele lucrate de fiecare instructor.Pontajele Sunt facute sa dea bine dar detin si cele reale.Partea culminanta e can fiind in preaviz in s-a taiat accesul LA materialele necesare desfasurarii activitatii,deci nu mai putem desfasura activitatea.Mentionez ca pe demisie sunt precizate motivele :neplata decontului de combustibil,neplata orelor lucrate de sarbatorile legale,neplata orelor lucrate in weekend.As avea mare nevoie de sfaturi de specialitate.Va multumesc din suflet.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:16, 4 Noiembrie 2017
Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

Art.260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
....
g) incalcarea de catre angajator a prevederilor art. 139 si 142, cu amenda de la 5.000 lei la 10.000 lei;
h) incalcarea obligatiei prevazute la art. 140, cu amenda de la 5.000 lei la 20.000 lei;
i) nerespectarea dispozitiilor privind munca suplimentara, cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei;
j) nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului saptamanal, cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei;
.....
m) incalcarea de catre angajator a obligatiei prevazute la art. 27 si 119, cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei;
.....
(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Noiembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz funcție furtunaionel furtunaionel Buna ziua! Șeful meu ne solicita la ore de munca și după programul stabilit în contractul colectiv de munca, ore pe care nu le pontează și ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare raducrisa raducrisa lucrez la o firma cu renume si ne obliga sa lucram ore suplimentare -12 ore - dar sa ne semnam in condica 8 ore, inclusiv sambata si duminica, sarbatori ... (vezi toată discuția)
Abuzuri angajatori arakys arakys Va salut! Doresc sa-mi spuneti ce amenzi se dau pentru urmatoarele abuzuri si eventual care sunt legile care stabilesc cuantumul amendei. Multumesc anticipat! ... (vezi toată discuția)