Buna,as dori sa stiu daca exista un termen legal de inscriere ca datornic in evidenta operatorilor de telecomunicatie,luind in calcul ca perioada de inceput data scadenta ptr plata facturii(orange mobile) si daca operatorul de telecomunicatie poate instraina unor terti datele cu caracter personal fara un acord in prealabil.
Multumesc anticipat celor ce vor raspunde.
Daca operatorul prezinta un interes legitim va poate transmite datele cu caracter personal. Interesul legitim este acela de a recupera creanta. Prin contract ati acceptat ca operatorul sa va prelucreze datele si totodata sa le transmita unor terti. Pana nu se va schimba legislatia, totul intra sub incidenta legii 677.
Buna ziua si multumesc ptr raspuns.Ideea este ca,citind contractul am vazut sectiunea cu prelucrarea datelor cu caracter personal,ptr care mi-am exprimat acordul prin semnarea lui dar, nimic despre instrainarea/transmiterea acestor date catre terti,din cate stiu eu,verbul a prelucra nu este sinonim cu verbul a transmite,eu mi-am dat acordul doar ptr prelucrarea lor,ptr orice alta actiune privind datele mele cu caracter personal consider ca trebuiau cel putin sa ma instiinteze ca vor fi transmise unei terte parti.
Va multumesc oricum