avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata

Buna ziua... as avea o intrebare...
Lucrez in cadrul unui liceu pe post de cadru didactic auxiliar din decembrie 2008. Se poate sa imi iau concediu fara plata? Ce conditii trebuie sa indeplinesc? Trebuie sa am o anumita vechime? Trebuie sa am un motiv bine intemeiat? Si pentru ce perioada pot sa imi iau maxim? Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru a beneficia de acest lucru? concret... Va multumesc fff. mult!
Cel mai recent răspuns: xnici , utilizator 09:30, 14 Octombrie 2009
Concediul fara plata se poate acorda la solicitarea salariatului.
Durata maxima a acestuia este reglementata de CCM aplicabil.
Cererea o veti inainta directorului scolii. Nu conteaza vechimea in munca la acordarea acestui concediu.
trebuie sa stiti ca acest concediu fara plata nu reprezinta vechime in munca si implica o suspendare a CIM
Faceti o cerere in care solicitati CFP,cerere care trebuie sa fie aprobata de Directorul scolii.

Lege nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publiciArt. 35. - (1) Funcţionarii publici au dreptul, în condiţiile legii, la concediu de odihnă, la concedii medicale şi la alte concedii.

In CCM unic la nivel national art 61(3) Pentru rezolvarea unor situaţii personale, salariaţii au dreptul la concedii fără plată.
Pt. Angel 2007...
Multumesc pentru raspuns dar mai vreau sa va intreb pentru ce perioada pot sa imi iau concediu? Se poate pe 2 ani? In cerere pot sa specific 2 ani? Sau sa fac pentru o perioada mai scurta dar pe urma mai pot prelungi termenul? Eu concret as vrea pe 2 ani dar nu stiu daca pot?! Multumesc...
Greu de acceptat , de catre directorul scolii, ca rezolvarea unei probleme, a unei situatii personale poate dura 2 ani.
Incercati cu cereri succesive. Cat merge.
Legislatia nu da o delimitare in timp si nici nu ingradeste,puteti beneficia de concediu fara plata oricat dar cererea de concediu fara plata trebuie sa fie aprobata.

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata pentru cadru didactic auxiliar cosminadamiana cosminadamiana Va multumesc in avans pentru raspuns si pentru munca pe care o depuneti. Sunt incadrata cu contract pe durata nedeterminata ca secretar sef facultate, deci ... (vezi toată discuția)
Demisie si concediu de odihna BUBU17 BUBU17 Buna ziua , vreau sa stiu daca am dreptul la concediul de odihna restant ,in situatia in care deja ieri mi-am depus demisia si sunt deja in preaviz ! De la ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! sunt profesor titular cu 26 de ani şi jumătate ... lenuta_topala lenuta_topala Bună ziua! Sunt profesor titular cu 26 de ani şi jumătate vechime şi am fost în concediu fără plată un an şi jumătate (februarie 2019- august 2020). ... (vezi toată discuția)