Buna ziua... as avea o intrebare...
Lucrez in cadrul unui liceu pe post de cadru didactic auxiliar din decembrie 2008. Se poate sa imi iau concediu fara plata? Ce conditii trebuie sa indeplinesc? Trebuie sa am o anumita vechime? Trebuie sa am un motiv bine intemeiat? Si pentru ce perioada pot sa imi iau maxim? Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru a beneficia de acest lucru? concret... Va multumesc fff. mult!
Codul Muncii cuprinde precizari privind intentia dvs.
Art. 79(6) În situaţia în care în perioada de preaviz contractul individual de muncă este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzător.
Art. 54. - Contractul individual de muncă poate fi suspendat, prin acordul părţilor, în cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale.
Legea Nr. 95 din 14 aprilie 2006-privind reforma in domeniul sanatatii
ART. 257 (1) Persoana asigurata are obligatia platii unei contributii banesti lunare pentru asigurarile de sanatate, cu exceptia persoanelor prevazute la art. 213 (1).
ART. 258 (3) Nerespectarea prevederilor art. 257 alin. (1) duce la diminuarea pachetului de servicii de baza, potrivit prevederilor art. 220. Diminuarea pachetului de servicii de baza are loc dupa 3 luni de la ultima plata a contributiei.
Concediile pentru formare profesionala fara plata (merg la facultate la initiativa mea, angajatorul nu se implica financiar in sustinerea mea la facultate si vreau sa-mi iau concediu fara plata pentru sustinerea examenelor) se considera vechime in munca? Daca da, in ce baza?
Va multumesc