Buna ziua... as avea o intrebare...
Lucrez in cadrul unui liceu pe post de cadru didactic auxiliar din decembrie 2008. Se poate sa imi iau concediu fara plata? Ce conditii trebuie sa indeplinesc? Trebuie sa am o anumita vechime? Trebuie sa am un motiv bine intemeiat? Si pentru ce perioada pot sa imi iau maxim? Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru a beneficia de acest lucru? concret... Va multumesc fff. mult!
Am o nelamurire...
Conteza daca fac mai intai cererea de concediu fara plata si pe urma preavizul? Sau care e ordinea? Dupa preaviz cate zile e obligatoriu sa fii pe post? In timpul preavizului pot sa imi iau restul zilelor ramase din concediul de odihna aferente anului asta? Multumesc pt. lamuriri...
Vreau sa imi iau concediu fara plata pe 2 ani dar mai intai fac cerere pentru 6 luni pt ca am inteles ca mi-ar aproba mai usor asa si pe urma prin cereri succesive sa ajung la 2 ani.
Preavizul urmare a demisiei nu a concedierii. Sunt un pic nelamurita... mai trebuie sa-mi fac preaviz daca vreau sa imi iau concediu fara plata? Sau in cazul asta nu mai e nevoie de cele 10 zile de preaviz?
Va rog tare mult sa ma lamuriti in aceasta problema. Multumesc
Sunt cadru didactic auxiliar si din cate am inteles preavizul in urma demisiei e de 10 zile lucratoare.
Intrebarea mea este daca mai trebuie sa imi fac preaviz deoarece eu vreau concediu fara plata?! Si in acest caz trebuie preaviz? Sau imi fac doar cererea de concediu fara plata?
Nu inteleg care este legatura intre preaviz si cererea dvs de concediu fara plata.
Daca doriti sa plecati in concediu fara plata de ce trebuie sa faceti un preaviz?
Pe perioada concediului fara plata veti avea CIM suspendat, adica nu pierdeti calitatea de angajat, doar aveti raporturile de munca suspendate.
Daca doriti sa va dati demisia atunci ce rost mai are cererea de concediu fara plata. Daca va dati demisia veti parcurge perioada de preaviz si apoi incetetaza raporturile de munca. Si daca ele inceteaza, cui si ptr ce mai faceti cerere de concediu fara plata?!