avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Luminile LED
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Luminile LED

Buna ziua! De curand, am in dotare de la firma unde lucrez, un autoturism echipat cu lumini LED. Intrebarea mea este daca pot folosi doar aceste lumini, pe timp de zi, pe drumurile unde este obligatoriu ca sa ai aprinse luminile de intalnire?
Cel mai recent răspuns: Albertobu , utilizator 21:23, 19 Aprilie 2019
Nu sunt de acord ca masinile vechi nu pot folosi sistem de lumini diurne in timpul zilei. Pot fi montate ulterior asa cum poti monta si al treilea stop frana - legea nu interzice asta ...
Chiar zilele trecute m-a oprit un politist sa incerce schema asta si a renuntat cand i-am spus sa citeasca legea... DRLurile sunt legale si pot fi montate oricand pe masini. Sunt si un factor de protejare a mediului.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iunie 2018
LUCk33ro, utilizator
Salut! Am inteles treaba cu legea care-mi da voie sa am DRL-urile aprinse. Dar n-am inteles daca e vorba doar de cele montate de fabrica pe masina, sau imi pot monta si eu. De fapt, eu am o masina cumparata de afara care are asa ceva, numai ca habar n-am cine le-a montat. La RAR am ajuns de doua ori, pentru carte si pentru roti trecute in carte (la Grivita si in Voluntari). Nu mi-a zis nimeni nimic de DRL, numai ca habar n-am daca nu mi-au zis ca nu i-a interesat sau nu mi-au zis pentru ca n-aveau de ce. Si tare as vrea sa stiu daca sa le las pe masina sau sa le pun pe perete in casa pentru a nu-mi lua vreun ,,premiu"..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumpărat de afară o mașină cu dlr (lumini led) în locul proiectoarelor. nu știu, și nu cred că sunt montate în fabrică, aș putea avea probleme cu legea din cauza lor? Albertobu Albertobu Va salut! Am cumparat de afara o masina cu DLR (lumini led) in locul proiectoarelor. Nu stiu si nu cred ca sunt montate de fabrica, ci mai degraba zic ca ar fi ... (vezi toată discuția)
Circulatia cu luminile de zi aprinse (drl) DmG DmG As dori sa stiu daca circulatia pe drumurile publice din Romania cu luminile de zi aprinse - DRL (daylight running lights) este perfect legala si nu atrage ... (vezi toată discuția)
Amenda rutiera art 44/2 din oug 195/2002 drl dan.nastase dan.nastase Buna seara, Astazi, 01.04.2018 in localitatea Bucu, judetul Ialomita, am fost oprit si sanctionat cu 2 puncte de amenda si 2 puncte de penalizare, pentru ca ... (vezi toată discuția)