avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Indemnizatie de cresterea copilului
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Indemnizatie de cresterea copilului

Buna ziua,

"ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului".

Ce se intampla daca pierzi calitatea de asigurat inainte de a naste?
ex. copilul se naste in Decembrie, iar tu ai pierdut calitatea de asigurat din iunie. avem 6 luni in care nu ai cotizat.

aici avem doua scenarii:
1.calculul se face pe ultimile 12 luni cand ai fost asigurat (deci la iunie inapoi)
2.calcul se face pe ultimile 12 luni de la luna de nastere a copilului (din decembrie inapoi, iar aici avem 6 luni fara cotizatie, ceea ce reduce drastic beneficiile).

Care din scenariile de mai sus este corect?

Va multumesc aniticipat!
Florin

Alte discuții în legătură

Incepere concediu maternal dupa nastere florinComan florinComan Buna seara Sotia mea indeplineste conditiile de intrare in concediu de maternitate (sarcina si lauzie) - cele 6 luni de cotizatie, mai exact 3 luni ca ... (vezi toată discuția)
Paternal Mihaita1986 Mihaita1986 Buna ziua ,Am fost angajat Aprilie 2017 iunie 2018 dupa care am intrat in concediul medical 3 luni pana pe data de 1 octombrie si am incetat contractul de ... (vezi toată discuția)
Posibilitati de a intra in prenatal? va rog ajutati-ne cu un raspuns concret afmatei1981 afmatei1981 Buna ziua, sotia mea este insarcinata in 10 saptamani, momentan este angajata cu contract pe perioada determinata care expira pe 15 iulie 2014, contractul la ... (vezi toată discuția)