In urma unei furtuni, tiglele de pe acoperisul casei vecinului ( unde nu sta nimeni , casa sta de mai bine de 3 ani nefinalizata) au "zburat"de pe acoperis ,"ciuruind " peretele casei mele si au umlut curtea cu o gramada de tigle sparte. Avand in vedere ca loviturile in perete au "spart" tencuiala , in cateve locuri taind efectif si polistirenul (de 10cm) cu care este izolat casa , a fost nevoie sa chem un mester ptr reparatii. Vecinii , cu toate ca stiu ce s-a intamplat se fac ca "ploua", nici macar nu au trecut sa vada ce s-a intamplat si nici nu s-au oferit sa vina sa stranga tiglele sparte din curtea mea.
Casa mea este asigurata, am si luat legatura cu asiguratorul ptr daune.
Am fost la Primaria din comuna, dar nu au stiut cum sa ma "ajute".
Exista vre-o modalitate prin care sa-l constrang pe vecin sa-si faca lucrarile la acoperisul casei lui , sau la un nou incident sa-l pun sa ma despagubeasca ?!? Mi se pare absud sa ma folosesc de asigurarea mea (cine stie de cate ori se vor mai ivi asemenea ocazii), pentru ca am un vecin nesimtit si iresponsabil. Cu multumiri.
Ultima modificare: Duminică, 5 Noiembrie 2017 ewe, utilizator
Buna seara,
In situatia unui astfel de incident, daca nu va intelegeti, va trebui sa va asigurati toate probele (fotografii, martori, deviz de lucrari) si sa-i actionati in instanta pentru acoperirea acestor daune.
In cazul dv aveti asigurarea facultativa asiguratorul urmeaza sa deschida dosar de dauna ,sa va acorde c/v prejudiciu constatat,pe care urmeaza sa il recupereze prin actiune in regres impotruva vecinului