avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire pe alocație sau comision?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire pe alocație sau comision?

Este legal ca Banca Transilvania sa imi opreasca comision de 30 lei pe alocatia de stat a copiilor ca urmare a unei popriri?
Ultima modificare: Marți, 7 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 11:10, 7 Noiembrie 2017
Bună ziua,

Sumele reprezentând alocații nu se execută silit. Dacă însă suma a intrat într-un cont în care intră și alte sume, cont care era deja blocat, atunci banca nu verifică ce reprezintă fiecare sumă.. Ar trebui să vă adresați băncii să îi explicați ce sume din total reprezintă alocație să nu vi le blocheze pe acelea. Legal puteți face contestație și cere întoarcerea executării. Sau să nu mai utilizați acel cont pentru alocații.

Succes,
Cred ca va referiti la comisionul de deblocare a contului pana va ridicati alocatia.
Acest comision il aveti trecut in contractul incheiat la deschiderea contului, verifiati.
Puteti face cerere sa va vin alocati aprin posta.
Comisionul nu este poprire, și dacă e doar un comision este legal să fie reținut din orice venit bănesc intră în cont, chiar și din alocație.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire indemnizatie NastaValentin NastaValentin mi sa facut o poprire la contul pe care il am l o anumita banca de catre o alta la care am mai multe rate restanta,am reusit sa deblochez contul dar mi sa luat ... (vezi toată discuția)
Deblocare cont copii porce porce buna seara,in urma executarii jydecatoresti,judecatorul mi-a pus poprire pe contul de alocatie stat copil/pensie copil;i-am solicitat deblocarea contului mi-a ... (vezi toată discuția)
O mare problemă- comision retragere ivascu09 ivascu09 Mă numesc Ivaşcu Aurora Mihaela şi am o problemă legată de o poprire. La firma care lucrez mi se dă salariul pe card. Sunt divorţată şi am în ... (vezi toată discuția)