avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cec refuzat la plata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cec refuzat la plata

buna ziua,
va rog sa-mi spuneti si mie care este pedeapsa pentru o fila cec refuzata din lipsa disponibil lasata garantie la un contract. situatia de fata este datorita faptului ca nu am primit la randul nostru o suma de bani care ne-a pus in imposibilitatea de a ne mai putea desisfasura activitatea in continuare.
problema este ca nu avem de unde sa achitam si mai avem un cec in circuit dar pe care oricum nu putem sa-l achitam(si la acesta din urma s-au facut plati si a fost lasat tot ca si garantie).
sotul meu este administratorul unic si l-a dat in judecata pe cel care trebuia sa-i dea bani lui dar pana acu nimic, judecata dureaza de vreo 8 luni, timp in care noi nu am mai desfasurat nicio activitate din lipsa de disponibil iar valoarea la primul cec este de 8000 ron iar la cel de-al doilea de 44.000.
pt primul are sesizare la politie.
ce ne sfatuiti?
sa cerem insolventa?
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: alynabica , utilizator 16:28, 9 Octombrie 2009
pentru un cec sau doua, chiar daca veti fi cateva luni in cercetari, solutia va fi de neincepere a urmaririi penale, cu condiotia ca si politia sa constate cele relatate de dvs. in mesaj.
Ar trebui sa solicitati intrarea in insolventa, in vederea protejarii societatii fata de creditori ( acest fapt nu inseamna ca nu ii veti plati.....).
dar cu preturile de astazi nu cred ca putem lua pe toate activle bani suficienti pentru acoperirerea pasivului.
care este ordinea? de exemplu daca avem girat un apartament pentru creditul de la banca, aceasta vinde prima data apartamentul si apoi ia si din vanzarea de active de pe firma sau mai intai ia ce poate dupa firma si apoi scoate la licitatie apartamentul.
si cam cat dureaza procedura?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cecuri garantie Cent Cent Buna ziua, Datorita crizei economice ma astept ca in curand sa nu mai reusasc sa tin pasul platilor si sa platesc cu intarzieri tot mai mari furnizorii. ... (vezi toată discuția)
B.o. garantie anca.m anca.m Buna ziua. Am o nelamurire. O cunostinta apropiata este administrator unic la un srl, obiect de activitate transporturi rutiere. Are o factura neachitata la un ... (vezi toată discuția)
Nup la refuz de plata a unui cec Marghescu Marghescu Am avut un cec garantie in alb de la un client ce l-am depus si a fost integral refuzat la plata, suma fiind de peste 300.000 Ron. Banca a sesizat automat ... (vezi toată discuția)