avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie grupa speciala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie grupa speciala

daca am lucrat in grupa speciala (subteran) 23 de ani, si vreau sa plec de la mina la 42 de ani , angajindu-ma in alta firma, la ce virsta pot iesi la pensie la cerere? pot la 45 de ani daca firma imi plateste contributia la pensii egala cu ce plateam cind lucram la mina?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:05, 8 Octombrie 2009
Intrebarea dvs. este intrebarea de 10 puncte a zilei. Adica, vreti sa va angajati tehnician, sa zicem, sa achitati CAS corespunzator conditiilor speciale (desigur, nu dvs., angajatorul) si sa beneficiati de pensie pentru limita de varsta la 45 de ani, conform prevederilor art. 43, alin. (1) din Legea nr. 19/2000.

Raspunsul este, evident, nu, nu puteti sa procedati asa! Art. 20 din Legea nr. 19/2000 defineste locurile de munca in conditii speciale ca fiind, in cazul dvs., unitatile miniere dar numai pentru personalul care-si desfasoara activitatea in subteran cel putin 50% din timpul normal de munca in luna respectiva.

Ma opresc aici!

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea privind sistemul unitar de pensii publice ghebosel_leu ghebosel_leu buna seara,eu lucrez in cadrul cnh petrosani si as dori sa stiu daca noua lege a pensiilor care va intra in vigoare la data de 1 ianuarie 2011,va fi valabila ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata marcel m marcel m am 44 de ani ,am muncit 21 de ani in conditii deosebite (minerit),am dreptul la pensie anticipata ? (vezi toată discuția)
Despre pensionarea din minerit l_iman69 l_iman69 Am si eu o nelamurire am lucrat in minerit in grupa speciala 19 ani si 5 luni pana la data de 3.01.2006 cand am fost disponibilizat conf OUG 8/2003. Din ... (vezi toată discuția)