avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Blocare cale de acces auto nesemnalizata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Blocare cale de acces auto nesemnalizata

Buna ziua. De curand am blocat o cale de acces auto (intrarea intr-o curte), intocmindu-mi-se un proces verbal contraventional pentru asta. De mentionat faptul ca nu exista nicio semnalizare a faptului ca aceea cale de acces este folosita pt autoturisme ("garaj", "P", "nu stationati"etc.).
In ce masura se poate contesta procesul verbal si care sunt sansele ca acesta sa fie anulat in instanta? (Locul de parcare a fost ales tocmai datorita faptului ca nu exista niciun semn in dreptul acelei porti)
Ultima modificare: Luni, 6 Noiembrie 2017
Robka, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:21, 25 Martie 2024
Buna ziua. Sunt si eu interesat daca poti faci pe toata lungimea gardului la strada tot cu porti de acces. Vecina mea are 3 porti (practic cat e gardul de lung, tot e cu porti) pe care a scrie nu bloca accesul! Sta si pandeste pe ghinionisti face poze si suna la tractari. Mentionez ca eu nu am curte sa parchez masina si cand vin acasa toate cele 3 locuri din fata casei mele sunt ocupate de clientii de la magazinul ei! La ea e tot timpul liber (gratie "vigilentei" sale). Mentionez ca nu am cu cine purta o discutie de bun-simt.
E legal sa faci pe toata lungimea gardului de la strada numai porti?? Multumesc.
Da, e legal nu exista in acest sens vreo interdictie. Insa dvs. puteti suna la politie si vor fi amendati soferii masinilor parcate ilegal in calea de acces a dvs. catre proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Utilizarea spaþiului public mariusmarian68 mariusmarian68 Bună ziua! Am un garaj, cumpărat în urmă cu câţiva ani. Din garaj sunt doi metri până la stradă. Deseori, câte o persoană îşi lasă maşina ... (vezi toată discuția)
Parcare in fata magazinelor ! PaulBogdan PaulBogdan Am un magazin situat pe o cale de acces de cca 4m si, am mereu discutii cu anumite persoane care parcheaza in fata magazinului desi, exista parcare in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am parcat in seara asta masina in interiorul marcajelor ... hanzoGOD hanzoGOD Buna ziua! Am parcat in seara asta masina in interiorul marcajelor de parcare(parcare cu plata in sectorul 1), ulterior primind amenda pentru blocarea caii de ... (vezi toată discuția)